Brokkolis – sonkás quiche

 

Brokkolis – sonkás quiche (ejtsd.: kiss)

 

A quiche Franciaország nemzeti étele. Jelentése sajttorta, vagy zöldséges torta, amit összetevőjét tekintve csak a képzelet szab határt.

Személy szerint a kedvencem a brokkolist – sonkás változat, ami gyorsan elfogy a család- és barátok körében, amikor elkészítem. Jöjjön a recept:

 

A tésztához: qu

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 kávéskanál só
  • 6 evőkanál víz

A töltelékhez:

  • 30 dkg sonka/szalonna (ki mit szeret jobban)
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 db tojás
  • 3 dl főzőtejszín
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • szerecsendió (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

  1.  A lisztet átszitáljuk a sóval, beledörzsöljük a vajat. Kanalanként annyi vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk, cipóvá gömbölyítjük, és legalább 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  2. A sonkát hagymát 1 evőkanál olajon megdinszteljük.
  3. A tojásokat a tejszínnel, a sóval, borssal és szerecsendióval egy tálbn habosra keverjük.
  4. A tésztát kb. fél cm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy nagyobb tortaformát úgy, hogy legyen a tésztának pereme.
  5. A tésztába terítjük a sonkás hagymát kihűtve, és a tetejére öntjük a felvert tojásos tejszínt.
  6. Forró, előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt villára nem ragad.
  7. Akkor van kész, ha megszilárdult a tojás. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen fél cm-nél vastagabb, mert akkor nem fog átsülni.

 

quiche

 

 

 

Szerk.:  Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Gabriella Boszi

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Timcsi Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük