Gesztenyés – habos torta Yana konyhájából

 

Nálunk imádja az egész család és a vendégek. Lehet tepsiben is sütni, nem csak tortaformában néz ki jól.

 

Hozzávalók

 

  • Hozzávalók:
  • A tésztához: suti
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 dl étolaj
  • 6 evőkanál liszt
  • fél c. sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

 

  • A krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • fél rum aroma
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej

 

  • A tetejére:
  • 1 cs. tejszínhabpor
  • tej

 

Elkészítés

 

   A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. Először kemény habbá verjük a fehérjéket, majd félre tesszük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a lisztet, a sütőport és a kakaót, és a végén a felvert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Előmelegített sütőben nagy lángon kb. 15 percig sütjük.

A krémhez a vaníliás pudingot felfőzzük a tejben, majd félrerakjuk hűlni. Közben a cukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát, a rumaromát és a kihűlt pudingot is. Ha kihűlt a piskóta, rákenjük a krémet- A tejszínhabport a csomagon lévő használati utasítás szerint elkészítjük, és a krémre kenjük. Csokidarát szórhatunk a tetejére.

Jó étvágyat!

 

Írta és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Ízisz Jósnő

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük