Hólabda recept

 

Hólabda

 

Könnyű, puha süti kókuszreszelékkel, krémmel és csokiöntettel a tetején.  Sokak kedvence.

 

HOZZÁVALÓK

 

 

A tésztához:

  • 40 dkg porcukor
  • 8 evőkanál forró víz    holabda
  • 8 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó

 

A krémhez:

  • 1/2 l tej
  • 5 evőkanál liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • kókuszreszelék

 

Elkészítés:

A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Kivajazott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a krémmel összeragasztunk, majd bevonjuk a krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

 

 

Szerk.: Somogyi Diána

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük