Hecate Istennő

Hecate Istennő

A varázslás, a sötétség, az éjszaka, az alvilág és a Hold Istennője a görög mitológiában. Hekaté uralkodik a kísértetek és  hecateaz éjszakai jelenések, lények felett is. A görögök úgy hitték, hogy éjfélkor szokott megjelenni a hármas keresztutaknál egy fekete kutya kíséretében, hogy elvigye onnan a neki szánt ajándékot. Gyakori, hogy három fejjel ábrázolják, melyek a Napot, a Holdat és a Csillagokat szimbolizálják a homlokán, s ezekhez három testet tulajdonítottak neki. Továbbá mindegyik arca más-más  jelentőséggel bír; az egyik a múltat, a másik a jelent, míg a harmadik a jövőt jelenti. Egy másik értelmezés
szerint a testét az égi Szelenével (a görögöknél a Hold Istennője-a rómaiaknál szintén, bár Luna néven tisztelték), a másikat Artemisz-szel azonosítják, mivel, mint már írtam: segíti  szülésnél az asszonyokat, ha hozzá imádkoznak és felelős a gyerekek nevelésénél is. Hekaté harmadik testét az alvilág megjelenésével kötötték össze.

Hekaté-hoz kapcsolódik a fogyó Hold, a fáklya, a tőr, sisakvirág (mint növény), fekete- kutya és menyét, továbbá esetenként a fekete macska és a fekete kanca.

Az újpogány vallásoknál mint például nálunk, Wiccáknál is, Hekaté-t Szűzként, Anyaként és Bölcs, idős Istenasszonyként tiszteljük. A női élet három szakasza közül a menopauza utánit testesíti meg.

Írta és szerk.: Somogyi Diána


Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés?

Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg

Evita Asztológus Jósnő


A képen a következők lehetnek: szöveg

Bella Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük