Puha sajtos pogácsa élesztő nélkül

 

Puha sajtos pogácsa élesztő nélkül

 

 

Imádja nálunk az egész család a sajtosat és a sajtosat köménnyel is. Lehet variálni akár szezámmaggal is.

 

HOZZÁVALÓK

sajtos0
Sütés előtt
  • 30 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg reszelt sajt

 

 A tetejére:

  • 1 tojás, reszelt sajt/kömény/szezámmag

 

ELKÉSZÍTÉS

Elkészítés: Összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és borsot. A tojásokat felverem a tejjel, és hozzákeverem a liszthez. Alaposan beledolgozom a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg összeáll. Félórára hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt. A tésztát ujjnyira nyújtom és kiszaggatom. A tetejét megkenem felvert tojással vagy megszórom reszelt sajttal, vagy amivel amivel szeretjük.

Aranybarnára sütjük.

 

sajtos0000
Finom, puha sajtos pogácsák

 

 

sajtos00
Sajtos és sajtos – szezámmagos változat

 

 

Szerk.: Somogyi Diána

en01


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük