Puha sajtos pogácsa élesztő nélkül
Imádja nálunk az egész család a sajtosat és a sajtosat köménnyel is. Lehet variálni akár szezámmaggal is.
HOZZÁVALÓK
- 30 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 25 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
A tetejére:
- 1 tojás, reszelt sajt/kömény/szezámmag
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: Összekeverem a lisztet, a sütőport, a sót és borsot. A tojásokat felverem a tejjel, és hozzákeverem a liszthez. Alaposan beledolgozom a puha vajat, majd a reszelt sajtot, amíg összeáll. Félórára hűtőbe teszem. Előmelegítem a sütőt. A tésztát ujjnyira nyújtom és kiszaggatom. A tetejét megkenem felvert tojással vagy megszórom reszelt sajttal, vagy amivel amivel szeretjük.
Aranybarnára sütjük.
Szerk.: Somogyi Diána
Leave a Reply