Hólabda recept
Hozzávalók
- Tésztához:
- 40 dkg porcukor
- 8 ek. forró víz
- 8 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 2 ek. kakaó
- Krémhez:
- 1/2 l tej
- 5 ek. liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- kókuszreszelék
Elkészítés:
A porcukrot elkeverjük a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojássárgákat. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérje habba. Tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tejből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy pogácsa- vagy fánkszaggatóval korongokat készítúnk belőle. A lapok közé krémet kenünk , majd a szélekre is, hogy bele tudjuk a végén forgatni a kókuszreszelélbe.
A tetelére csokiöntetet teszünk.
Írta és szerk.: Somogyi Diána
Úgy érzi, hogy semmi sem sikerül? Szerencsétlenség, kudarcok teszik tönkre az életét? Keresse RONTÁSLEVÉTEL SZAKÉRTŐINKET, akik legjobb tudásuk szerint segíteni fognak Önnek és megszabadítják a rontástól, átoktól és negatív blokkoktól.
Leave a Reply