Kik is a Tündérek?

Kik is a Tündérek?
     A tündérek természetfeletti népek, kiket különféle elnevezéssel illetnek.
Skóciában Aprónépnek, Írországban Nemeseknek, Cornwallban  Régi Népnek nevezik Őket.
Egyes Tündérek barátságosak, mások gyanakvóak, vagy vadak az emberrel szemben. Léteznek patakban, tengerekben, tavakban lakó tündérek, de vannak amelyek  jobban kedvelik a hegyeket, vagy az erdő mélyét.
     A tündérek magassága eltérő. Vannak picurkák, fél méteresek, de léteznek az embereknél magasabbak is.
Csapatban járnak, kelnek, kivéve azt a pár magányosan kóborlót. Könnyen felismerhető amelyik magányosan járja a világot. Öltözködése nagyon egyszerű. Rendszerint rókabőrt, leveleket, zöld mohát, vakondprémet vesznek fel magukra.
 A csapatban élő Tündérek nagyon szeretik a szép ruhát, csillámokat, ékkővel kirakott koronát.
Idejük nagy részét fonással, szövéssel töltik, de nagyon szeretik a táncot, zenét. Játszanak pánsípon, dudán, cimbalmon,
hárfán sípon és dobon.
     Örömmel fogadják ha az emberek áldozatot mutatnak nekik. Szabadban kell elhelyezni zöld növények, vagy fák közelében. Szívesen veszik, ha sajtot, tejet, kenyeret, friss vizet, gyömbért, süteményt  adnak nekik.
Ne várjuk hogy, az odahelyezett finomságok másnapra eltűnnek, ugyanis a Tündérek az emberi tápláléknak csak a belső lényegét veszik magukhoz a külső formája változatlan marad.
A Tündéreket szertartással meg lehet idézni. Viszont nagyon figyeljünk oda, mert nem szeretik, ha parancsolnak nekik. Mindig megtorolják a sérelmüket .
    Megijednek a sótól, lópatkótól, füttyszótól, ujjpattintástól és a kifordított ruhától.
Régi monda szerint aki átnéz egy kőbe fúrt lyukon az megnyitja előttük a kaput.
      A Tündéreknél is szigorú rangsor van .
A Főtündérek uralkodnak társaikon, hegyeken laknak és tudnak írni, olvasni.
Köztündérek azok, akik kapcsolatba kerülnek az emberekkel. Különböző képességekkel rendelkeznek. Aki kedves hozzájuk, ahhoz ők is azok, de tudnak gonoszak is lenni.
A Házitündérek végzik a házimunkát és ezért jutalékot kapnak. A lusta embereket nem szívelik és velük gonosz módon bánnak.
Vannak Magányos tündérek. A ruházatukról fel lehet ismerni őket. Erről már tettem említést a cikk első felében .Gonoszak a szándékaik. Erdők mélyén laknak és kerülik az embert.
A Bogiek alakot tudnak változtatni, nagyon szeretik a trükköket. Legtöbbször szellemek vezetői.
A Goblinok tolvajok és gazfickók, akik sokszor állatok képében jelennek meg. Bányákban élnek és dolgoznak.
Browniek apró termetű, ráncos kis teremtmények. Rongyos ruhácskában járnak. Szeretnek beköltözni házakba amikről becsülettel gondoskodnak. Ha lusta szolgáló van a háznál, akkor nagy élvezettel bosszantják.
Elvárják a tejet, tejszínt, mézes sütemény, de nem szabad sokat adni nekik, mert azt támadásnak veszik és elhagyják a házat.
      A Tündérek általában nagyon kiszámíthatatlanok és elsőre nem is lehet igazán tudni milyen szándékkal vannak az ember iránt .Ezért, aki Tündérrel találkozik, legyen hozzá kedves és kínálja meg egy kis csemegével. Higgyék el ebből baj nem lehet, de gorombán, nagy hangon ne szólítsák meg és ne beszéljenek hozzá. Mivel ebben esetben haragjukat váltják ki és nem lesz nyugtuk az életükben.
Írta: M.Borbála
Szerkesztette: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Yana Boszorkány Jósnő

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, szöveg és közeli
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük