A világ legbizarabb ereklyéi (melyek még csodát is tesznek)

A világ  legbizarabb ereklyéi (melyek még csodát is tesznek)

Jézus keresztfájából származó szögek

Már hallottunk olyanról, hogy magának a fának a darabkái is előkerültek, de tessék – lássék, úgy néz ki a szögek is előkerültek 1990-n egy ősi jeruzsálemi sírból. Talán nem is állunk messze az igazságtól, mivel a leletet Joseph Caiaphas csontjait tartalmazó sírban találták, aki Jézus tárgyalását vezette. A 2000 éves szögekről azt beszélik, hogy ezek bizony azok a szögek, amelyekkel szegény Jézust felfeszítették. Majd érdekes módon eltűntek a szögek egy heves vitát követően, majd nemrégiben ismét előkerültek.

A Szent Vér ereklye

A 12. században épült a Szent-Vér bazilika, akkor még Nagy Szent Vazul-kápolnaként és csak később lett belőle a Szent Vér-templom, 1925-től pedig bazilika. Egész pontosan 1157-ben készült el teljesen és az említett Nagy Szent Vazul tiszteletére szentelték fel, akinek a szent ereklyéit, négy gerinccsigolyát  II. Róbert flamand gróf hozta Kaiszareia-ból 1100 tavaszán Brugesbe.

Majd Elzászi Diederik (Thierry) gróf – aki a templomot építette – 1134-ben újabb keresztes hadjáratra indult a II. keresztes hadjárat alkalmával. Ha minden igaz, akkor 1150. április 7-én tért haza a Szent Vér ereklyéjével, amit a felső kápolnában helyeztek el.

Szent kezek

Angliában van azaz apátság, mely a XIV. században élt, katolikus vértanú kezeit őrzi. A valaha volt gazdájának gyógyító erőket tulajdonítottak, és egy időben állandóan zarándokoltak hozzá beteg emberek és segítségkérők a világ minden tájáról, ugyanis a csoda úgy működött, hogy aki kezet csókolt, az meggyógyult.

Szent István királyunknak épségben megmaradt jobb keze , ami szintén ereklyeként tartunk számon, és amit napjaink a Bazilikában őriznek, mivel ugyancsak csodás erőt tulajdonítanak a kezének.

Szent Januarius vére

1700 évvel ezelőtt élt Januarius, akit halála után szentté avattak. Nem is olyan régen előkerült egy üvegben tárolt alvadt folyadék ami  a szent vérét tartalmazza. Amikor a holttestét Nápolyba vitték, az alvadt vére egyszeriben folyékonnyá vált.  Azóta évente 18 alkalommal lehetünk csodák tanúi.

Szent Lucia múmiája

A legenda szerint Szicíliában élt, ahol inkább kiműtötte a saját szemeit, mert nem szerette volna feláldozni a szüzességét. Talán ennek okán is vált szentté és gyógyítóvá ugyanis egyesek arról számoltak be, hogy mikor elmentek imádkozni hozzá és leróni a kegyeletüket, íziben visszatért a látásuk.

Szent Katalin feje

1380-ban temették el Rómában, később exhumálták és lefejezték. Fogták, viaszba mártottak, majd később kiállítottak Olaszországban.

Szent Klára szíve

1308-ban apácafőnöknő volt egy kolostorban, és azt találta mondani a nővéreinek, hogy “ha Krisztus keresztjét keresitek, vegyétek ki a szívemet, és majd ott találjátok a szenvedő Urat”. Mire az apácák rendhagyó módon szó szerint vették…

Olaszországban található a nagy, ámbár formátlan konzerválódott szív, amely mellett egy középkori olló is látható. Ez azaz olló, amellyel Szent Klára szívét a legenda szerint kivágták.

Írta: M. Borbála

Szerk.: Somogyi  Diána


Úgy érzi, hogy semmi sem sikerül? Szerencsétlenség, kudarcok teszik tönkre az életét? Keresse RONTÁSLEVÉTEL SZAKÉRTŐINKET, akik legjobb tudásuk szerint segíteni fognak Önnek és megszabadítják a rontástól, átoktól és negatív blokkoktól.



A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, szöveg és közeli

Gabriella Boszi 



A képen a következők lehetnek: 1 személy, túra/szabadtéri és szöveg
Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük