Misztikus helyek Földünkön

 

Misztikus helyek Földünkön

 

     A tudomány igyekszik mindenre magyarázatot találni, de ez nem mindig sikerül. Vannak misztikus dolgok, melyekre

 Cano Cristales – Kolumbia – Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/15/63/19/156319196d30cdf95a60c7c9a9eaf83e.jpg

nincs magyarázat. Nem csak dolgok vannak, de helyek is Földünkön, melyek csodálatosak és megmagyarázhatatlan jelenségek helyszíne.

    Bemutatok pár misztikus helyszínt ami Földünkön található.
1. Cano Cristales – Kolumbia
     A Cano Cristales egy rendkívül különleges folyó, mely Kolumbiában található, és sokáig őrizte a „világ legszebb folyója” címet. Az év nagy részében pontosan úgy néz ki, mint más, közönséges folyók, ám szeptember és november között egy csodálatos színkavalkáddá változik, melyet a benne élő moszatok és algák nagymértékű elszaporodása okoz. Ilyenkor változatos színek – mint a piros, a rózsaszín, a kék, a zöld és a sárga – díszítik a folyómedret. Nem véletlenül emlegetik szerte a világon így: „A folyó, amely a paradicsomba vezet”
2. Sanqingshan hegy – Kína 

    A Sanqingshan hegy egy taoista szent helynek számít Kínában, és „Az Istenek Kertjének” is nevezik. A környék számos érdekes, és furcsa gránit oszlopokkal van tele, és mondhatjuk úgyis, hogy a gránit földfelszíni formák jelentik Sanqingshan tájának legbecsesebb részét. A hegyet még misztikusabbá teszi, hogy az időjárási viszonyoknak köszönhetően évente kb. 200 napot köd borítja, így még fenségesebb a megjelenése. Az ide látogatók szerint a helynek van egy olyan atmoszférája, mely nyugalommal és derűvel tölti fel a lelket.

3. Fly gejzír – Egyesült Államok

Ez a gejzír olyan látványt nyújt, mintha egy másik bolygóról származna, vagy mondjuk, egy tudományos-fantasztikus film díszlete lenne. Pedig, nem így van. A fotó egy természetes úton kialakult gejzírről készül, pontosabban a Nevada állambeli Fly gejzírt ábrázolja. A színpompás gejzír egy csodálatos környezetben található és igen megkapó látványt nyújt. Mivel azonban a Fly gejzír jelenleg magánterületen van, engedély kell ahhoz, ha valaki szeretné meglátogatni.

 

4. Aokigahara – Japán

A Fuji hegy tövében található erdő talán a legismertebbnek számít Japánban. A legendák szerint a területet szellemek és démonok uralják, és ez nem véletlen. Az erdő kihaltságának ellenére nagyon is mozgalmas életet él, hiszen az öngyilkosságtól sokan próbálják eltéríteni a delikvenseket, ezért lépten-nyomon táblákba ütközünk, melyeken különböző feliratokon próbálják szándékuktól eltéríteni az ide érkezőket. “Az élet nagyon értékes dolog! Kérem, gondolja át!”, vagy “Gondoljon a családjára!”. Sajnos az ellentábort is sokan erősítik, ugyanis az itt elhunytak személyes tárgyai jó üzletet jelentenek a modernkori “sírrablóknak” Ez az elátkozott hely eddig több mint 500 ember utolsó pillantását őrzi, volt olyan év például – 2002 -, amikor 78 elhunyt testét találták itt meg.

 

5. Bermuda – háromszög az Atlanti-óceánon
Bermuda háromszög

Nem is lenne teljes a rejtélyes helyek listája, ha nem szerepelne rajta a titokzatos Bermuda Háromszög, mely egy

háromszög alakú terület Miami, Bermuda és Puerto Rico között, az Atlanti-óceánon. Az évek során különös természeti jelenségek történtek itt, amelyekre a mai napig nem adtak egyértelmű és megnyugtató választ a kutatók. Ami biztos, ebben a térségben hajók, repülőgépek tűntek és tűnnek el ma is nyomtalanul. Biztos magyarázat hiányában azonban született néhány elmélet arra vonatkozóan, hogy mi okból van ennyi titokzatos eltűnés a területen. Sokan gondolják úgy, hogy egy tengeri szörny szedi áldozatait, mások szerint az idegenek rabolják el az embereket, és velük együtt a hajókat, repülőgépeket, megint mások a furcsa időjárási körülményeket teszik felelőssé a történtekért.

 

 

6. Moguicheng – Kína
Moguicheng – Kína –  Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/f1/6f/87/f16f87dc2589f43f0a7f7f92cfba917f.jpg

Moguicheng a sivatagi Xinjiang régióban található, Kínában. Ha nevét szó szerint akarjuk fordítani, akkor úgy hangzana: a sátán vagy az ördög városa. Az elhagyatott városba látogatók közül többen is állítják, hogy a sivatag felől titokzatos hangokat, fura dallamokat, sőt egyes esetekben még csecsemősírást is hallanak. Ezek a hangok látszólag megmagyarázhatatlan forrásból erednek, legalábbis eddig senki nem volt képes elfogadható magyarázattal szolgálni a jelenséget illetően. Többek szerint mindössze a szél játszik furcsa játékot a területen, de hogy mi az igazság, azt talán jobb, ha nem tudjuk…

 

7. Richat-képződmény – Mauritánia

      A Richat-képződmény, vagy Richat Komplexum egy igen látványos kör alakú képződmény a Szahara mauritániai részén, Ouadane közelében. Már a legelső űrhajósok érdeklődését is felkeltette, mert egyrészt egy szemet formáz (ezért is nevezik a Szahara szemének), másrészt némi változatosságot nyújt a sivatag egyhangúsága után a felette repülőknek. Egyesek szerint úgy néz ki, mintha egy óriási ammonitesz maradványa feküdne a sivatagban. Átmérője miatt – körülbelül 50 km – az űrhajósok egyik fontos tájékozódási pontja lett. Kezdetben egy meteorit becsapódás nyomának vélték, főleg a mérete miatt; ma egyszerű talajbesüllyedésnek gondolják. Az erózió következményeképp jöttek létre a koncentrikus gerincek, amik meteorit becsapódás folyamán nem keletkezhettek volna. Ugyanakkor a képződmény több megválaszolatlan kérdést is nyitva hagy. Például miért alkot szinte tökéletes köröket, és a gyűrűk miért vannak egyenletes távolságra egymástól?

 

8. Pamukkale – Törökország
Pamukkale – Törökország –  Kép forrása: https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9b/f7/11/9bf711d92dbbed6b1145d7051a87c038.jpg

Egy törökországi romváros alatt, amelyet gyógyvizeiért már az ókori görögök és rómaiak is szívesen felkerestek, csodavilágként kápráztatja el az idelátogatókat a fehéren csillogó, természet alkotta mészkőmedencék látványa. Pamukkale egymás fölött magasodó, csipkézett szélű fehér falú teraszai a világon egyedülálló természeti jelenségek. Kialakulásukat a fölöttük elterülő fennsíkon fakadó vulkanikus eredetű forrásoknak köszönhetik. A meseszép, csipkézett szélű kis teraszokban fodrozódik a kristálytiszta víz, és ahogy a napfény rájuk vetül, visszatükröződnek bennük a mészkőteraszok hófehér falai. A látvány lélegzetállítóan szép.

 

9. McMurdo Dry Valleys – Antarktisz

Az Antarktiszon található McMurdo Dry Valleys (szó szerint fordítva: száraz völgyek) a Föld egyik legkietlenebb és egyben legtitokzatosabb területe. Amellett, hogy kietlen és titokzatos, bátran hívhatjuk a legszárazabbnak is, hiszen kb. 4 cm csapadék esik itt évente. A völgy a jég és hó borította Antarktisz közepén található, azonban egy szem hó nem sok, annyi sincs rajta, a táj teljesen sivár és kopár. Semmilyen földi növényzet nem található itt, mindössze néhány zuzmó- és mohaféle. A tudósok szerint a terület nagyon hasonlít egy idegen bolygó, de leginkább a Mars felszínéhez.

 

10. Roraima-hegy – Brazília

A Roraima-hegy a legtitokzatosabb helynek számít a világon. A 31 km² területű táblahegyet minden oldalról 400 méteres sziklafalak határolják, ám ez a hegy mégis más, mint a többi. Ahogyan a legtöbb hegy sziklacsúcsokban végződik, a Roraima tetején egy hatalmas fennsík található. A világ legrégebbi geológiai képződményének számít, melynek tetejét minden bizonnyal a szelek és esőzések alakították. A hegyen található állat- és növényfajok nagy része csak erre a helyre jellemző, a tudósok azonban a mai napig nem találnak magyarázatot arra, hogy miért van ilyen szokatlanul nagy választék a különböző fajokból.

 

Írta: M. Borbála

Szerk.: Somogyi Diána


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Haniel Jósnő

 


Emcsy Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük