Fokhagymakrémleves
Hozzávalók:
-
1 fej fokhagyma
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 evőkanál olívaolaj
-
2 csipet só
-
2 csipet fehérbors (őrölt)
-
650 ml alaplé – csirke
-
250 ml főzőtejszín
-
2 evőkanál búzalisztElkésztítésAz apróra vágott fokhagymát,és vöröshagymát megdinszteljük az olíva olajon. Sózzuk, borsozzuk.Rátesszük a lisztet – de nem pirítjuk le! -, majd folyamatos kevergetés mellett felöntjük a csirke alaplével.30 percig főzzük, majd átturmixoljuk egy botmixerrel.Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és még pár percig alacsony lángon forraljuk.Forrón tálaljuk a fokhagymakrémlevest.Én pirított kenyérkockákat szoktam beletenni.
Írta: M. Borbála
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply