Fűszeres lazac ropogós uborkával – Hawaii étel
Hozzávalók:
- 3 – 4 db. friss lazac – vágjuk fél ujjnyi apró kockákra (lehet lazac vagy sushi hal is, ha azt jobban szeretik)
- 1 db. közepes nagyságú uborka (kígyóuborka vagy csemegeuborka)
- 1/4-ed kisebb fej vöröshagyma vékonyra szeletelve
- 1 vagy 2 evőkanál apróra vágott chilli
- 5 – 10 apróra koriander, amit apróra vágunk
- 1 evőkanál szójaszósz – a kezdéshez
- 1/2 evőkanál chillis – fokhagymás krém
- 1/2 evőkanál pirított szezámolaj
- 1/2 friss citrom vagy lime leve
- 1/2 teáskanál cukor
- ételízesítő és fűszerek ízlés szerint
Elkészítési idő: kb. 20 -30 perc
Figyeljen arra, hogy kb. egy időben tegye fel párolni a rizst, amikor a zöldségeket és a halat elkezdi elkészíteni.
Elkészítés:
Keverjük el a hozzávalókat egy nagy tálba, majd adjuk hozzá az ételízesítőt. Óvatosan keverjük össze.
Nagyon finom a párolt rizzsel és a fűszeres szusival így, az egész összhatás.
Fordította és szerk.: Somogyi Diána
Leave a Reply