Hawaii fokhagymás csirke
Hozzávalók
A fokhagymaszószhoz:
- 1 bögre Alohaöntet vagy szója szósz (Light-os, ha van)
- 1 bögre cukor
- 1/2 bögre fokhagyma apróra vágva
- 1/4 bögre zöldhagyma aprítva
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1/2 teáskanál chili pehely
Csirke és a bevonat:
- 1 és 1/2 csont nélküli csirkecomb darabokra vágva
- 3/4 pohár liszt
- 1/4 bögre kukoricakeményítő
- só
- bors
Elkészítés
- Egy közepes edényben keverje össze a mártással a hozzávalókat és forralja fel, majd párolja, amíg a cukor fel nem oldódik. Vegye le a sütőről – gázról és tegye félre.
- Keverje össze a fokhagymaöntetet a kukoricakeményítőt sóval és borssal.
- Pácolja egy kis fokhagymás lével a csirkét, majd öntse rá a lisztet.
- Süsse át jól a csirkét
- Rázza fel a felesleges olajat és mártogassa bele a csirkét, majd tálalhatja.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply