Hazai drogok és a drogfogyasztók tüneteik

     Hazai drogok és a drogfogyasztók tüneteik

Sokszor kerültem olyan helyzetekbe olyan fiatalok köré, akik rendszeresen éltek/élek drogokkal. Próbáltam segíteni lelkileg és kérdeztem tőlük, hogy miért teszik? Az egyik huszon pár éves fiú azt válaszolta, hogy azért, mert olyankor száll, olyan, mintha repülne és megszűnnek a gondjai….. Mások csatlakoztak ahhoz, hogy ne érezzék a gondjait. Ma sem értem, hogy mi gondjuk van a huszonegy – néhány éves és húsz alatti fiataloknak az élettel, amikor 90 %-uk a családjuk támogatást élvezheti.

Próbáltam rájuk hatni sokszor sokféle képpen, hogy ez nem jó, ártanak maguknak, a drog nem oldja meg a problémáikat! Ilyenkor jött a szokásos szöveg, magyarázat, hogy “De a joint (cannabis) nem is drog, az nem árt…..” – hányszor és hány embertől hallottam, akiknek ez természetes.

NOS! A CANNABIS KÖNNYŰ DROG NÉVEN VAN NYILVÁNTARTVA, AMI AZT JELENTI, HOGY DROG! A KÖNNYŰ DROG IS DROG!

Minden egyes drog, a könnyű és nehéz drog is mellékhatásokat váltanak ki és fel lehet ismerni, hogy hogyan viselkednek a drogfogyasztók.

     Drogfogyasztásra utaló jelek:

  • nagy, tág, fekete pupillák
  • izzadt bőr
  • zavaros tekintet
  • idegesség
  • vérágas szemek
  • agresszió
  • megváltozott viselkedés
  • mozgáskordinációs problémák
  • hallucináció

A cannabis, más nevein fű, janga, joint a könnyű drogok fajtájába tartozik hazánkban, de ez még nem jelenti azt, hogy nem drog! Viszonylag gyorsabban kiürül a szervezetből, mint a nehéz drogok. Fogyasztás után három hónapig kimutatható a szervezetben.

Hazánkban ismert drogok még a “fű” mellett a biofű (kellemetlen szagú, ártalmas drog, amire azt mondják, hogy bio, de a hatása ugyan olyan, mint  a rendes fűé), bogyó – ectasy (ex), LSD, heroin (hernyó), cocain (coco), speed, hasis, “spuri” és a gina (ejtsd: dzsina).

NE ÉLJETEK DROGOKKAL! EGYIK DROG SEM OLDJA MEG A PROBLÉMÁITOKRA! A DROGOK HALÁLT OKOZHATNAK!!!!!!!  VANNAK DROGELLENES SZERVEZETEK, AKIK SEGÍTENEK!

Írta és szerk.: Somogyi Diána

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem   tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

A képen a következők lehetnek: 1 személy, szöveg
Melinda Jósnő

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Evita Asztrológus Jósnő
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük