Rózsi szelet

 

Rózsi szelet 

 

Hozzávalók:
  • 20 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 12,5 dkg. margarin
  • 5 evőkanál porcukor
  • 1 db. tojás
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál kakaó
  • kb. 8 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
  • 3 db. tojássárgája
  • 5 evőkanál porcukor
Díszítéshez:
  • reszelt citromhéj
Elkészítése:
     A lisztet a sütőporral, margarinnal, porcukorral, tojással, tejföllel, citrom reszelt héjával és levével összegyúrjuk. Három részre osztjuk.
    Az egyik részébe a kakaóport keverünk.
     A három cipót külön-külön folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
    Egyik cipót akkora lappá nyújtjuk, hogy egy tepsit kibéleljünk vele és baracklekvárral megkenjük.
     Majd a barna tésztát nyújtjuk ki és a sárga lekvárral megkent tésztára helyezzük és ezt is megkenjük lekvárral.
Erre kerül a másik sárga tésztalap.
Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
     A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük és a meleg tésztára öntjük.
Amikor kihűlt reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük