Rózsi szelet
Hozzávalók:
- 20 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 12,5 dkg. margarin
- 5 evőkanál porcukor
- 1 db. tojás
- 1.5 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 2 evőkanál kakaó
- kb. 8 evőkanál baracklekvár
Tetejére:
- 3 db. tojássárgája
- 5 evőkanál porcukor
Díszítéshez:
- reszelt citromhéj
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral, margarinnal, porcukorral, tojással, tejföllel, citrom reszelt héjával és levével összegyúrjuk. Három részre osztjuk.
Az egyik részébe a kakaóport keverünk.
A három cipót külön-külön folpackba csomagoljuk és 1 órára hűtőbe tesszük.
Egyik cipót akkora lappá nyújtjuk, hogy egy tepsit kibéleljünk vele és baracklekvárral megkenjük.
Majd a barna tésztát nyújtjuk ki és a sárga lekvárral megkent tésztára helyezzük és ezt is megkenjük lekvárral.
Erre kerül a másik sárga tésztalap.
Forró sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
A tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük és a meleg tésztára öntjük.
Amikor kihűlt reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Írta: M. Borbála
Szerk.: Somogyi Diána
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply