Cabbage and Galette au Chou – Francia káposztás recept

 

Cabbage and Galette au Chou – Francia káposztás recept

 

Hozzávalók:

  • 1/2 fejeskáposzta durvára aprítva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg vastag, vágott füstölt szalonna kocka
    Kép és recept forrása:  https://www.lavenderandlovage.com/2011/08/rustic-french-food-cabbage-and-galette.html
  • 2 db. tojás
  • 3 db. mogyoróhagyma meghámozva és apróra vágva
  • 1 csomó petrezselyem apróra vágva
  • tengeri só (ha nincs, akkor más fajta is jó)
  • frissen őrölt fekete bors (vagy zacskós kész)
  • 20 dkg liszt
  • 250 ml tej

 

Elkészítés: 

Melegítse fel a sütőt 180 °-osra vagy ha gázon süti serpenyőben fedővel, akkor 360 °-osra.

Párolja meg a káposztát. Ez kb. 3 percig tart. Vegye le  gázról és tegye félre.

A tepsit készítse elő, kenje be olívaolajjal és helyezze a sütőbe.

Egy tálban keverje össze a tojásokat, a szalonnát, mogyorót, fokhagymát, petrezselymet és fűszerezze be. Ezek után adja hozzá a lisztet és a tejet és keverje addig, amíg szép, egyenletes, vastag tésztát kap.

Vegye ki a sütőt és öntse bele a pitetésztát, majd tegye rá a káposztát, a tetejére pedig fóliát, mielőtt visszateszi a sütőbe.

35 – 40 perc sütés után elkészül, amikor szilárd állagút tésztát kap és szép aranybarna lesz a színe.

Melegen, vagy szobahőmérsékleten tálalja.

 

  Jó étvágyat kívánok hozzá! 

 

 Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

 


 

Niky Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük