Cabbage and Galette au Chou – Francia káposztás recept
Hozzávalók:
- 1/2 fejeskáposzta durvára aprítva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 20 dkg vastag, vágott füstölt szalonna kocka
- 2 db. tojás
- 3 db. mogyoróhagyma meghámozva és apróra vágva
- 1 csomó petrezselyem apróra vágva
- tengeri só (ha nincs, akkor más fajta is jó)
- frissen őrölt fekete bors (vagy zacskós kész)
- 20 dkg liszt
- 250 ml tej
Elkészítés:
Melegítse fel a sütőt 180 °-osra vagy ha gázon süti serpenyőben fedővel, akkor 360 °-osra.
Párolja meg a káposztát. Ez kb. 3 percig tart. Vegye le gázról és tegye félre.
A tepsit készítse elő, kenje be olívaolajjal és helyezze a sütőbe.
Egy tálban keverje össze a tojásokat, a szalonnát, mogyorót, fokhagymát, petrezselymet és fűszerezze be. Ezek után adja hozzá a lisztet és a tejet és keverje addig, amíg szép, egyenletes, vastag tésztát kap.
Vegye ki a sütőt és öntse bele a pitetésztát, majd tegye rá a káposztát, a tetejére pedig fóliát, mielőtt visszateszi a sütőbe.
35 – 40 perc sütés után elkészül, amikor szilárd állagút tésztát kap és szép aranybarna lesz a színe.
Melegen, vagy szobahőmérsékleten tálalja.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply