Őszibarackos málnás hagyományos süti Franciaországból

 

Őszibarackos málnás hagyományos süti Franciaországból

 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál sózatlan vaj
    Kép és recept forrása: https://hu.pinterest.com/pin/56787645283273893/
  • 4 közepes méretű őszibarack hámozva vékony szeletekben
  • 1 púpos bögre tele málnával
  • 1 evőkanál (granulált) cukor
  • 1 citromnak a leve
  • 1/2 bögre granulált cukor
  • 1/2 bögre mandulakivonat
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 db. nagy tojás
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre tejszínhab
  • 3/4-ed bögre fehér liszt
  • 1/4-ed teáskanál só

 

Elkészítés:

Tegye bele a sózatlan vajat egy sütőedénybe és adja hozzá a cukrot. Ezek után jöhet rá a friss őszibarack vékony szeletekben és a citromlé.

Melegítse fel a sütőt 350 °-osra, majd tegye a vajat egy edénybe, vagy lapos sütőedénybe.

Szórja bele a granulált cukrot a sütőedénybe és amikor egybeolvad, tegye félre.

Egy közepes edénybe keverje finoman össze az őszibarackszeleteket, a citromlevet, a cukrot és a málnát, majd tegye félre, miután mindent összekevert.

A keverő táljába tegye a granulált cukrot vagy sima kristálycukrot, a mandulát és a vaníliakivonatot, tojást, tejet, lisztet és a sót, majd keverj 1 percig elektromos habverővel 1 percig (vagy kézivel kicsit tovább), míg habos lesz.

Öntse a gyümölcsöt és a levet a sütőedénybe, majd rá a pudingkeveréket óvatosan és süsse 45 -50 percig 350 °-on. Amikor megsült 15-20 perc után kihűl fogyaszthatóra és díszíthető tejszínhabbal vagy/és porcukorral.

 

Fordította és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Zahra Boszorkány Jósnő

 


 

Valéria Látó és Médium

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.