Provence-i csirke Franciaországból

Provence-i csirke Franciaországból

Hozzávalók:

  • 4 db. csirkemell bőr- és csont nélkül
  • 6 db. koktélparadicsom (cseresznyeparadicsom)
  • 1 evőkanál petrezselyem mint fűszer vagy friss apró darabokra vágva
  • 2 db. kisebb hagyma (mogyoróhagyma, ha beszerezhető)
  • 1 evőkanál friss rozmaring
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • fél bögre csirkeleves
  • 8 db. nagyobb olajbogyó
  • 1 teáskanál édesköménymag
  • 1 evőkanál liszt
  • egy kis só
  • olaj, ecet
  • 4 teáskanál olívaolaj
  • sör, bor más alcohol (ízlés szerint)

Elkészítés: 

Kép és recept forrása: http://vikalinka.com/2017/01/19/chicken-provencal/

Egy nagy tál aljára oszlasson egy egyenletesen apróra vágott (mogyoró)hagymát, apróra vágott fűszernövényeket, édesköménymagot, bort és az olívaolaj felét, majd adja hozzá a csirkemelleket és 2-3 órán keresztül pácolja a hűtőben.

Vegye ki a csirkemelleket a pácból és amennyire lehet, törölje le róla a fűszereket és a (mogyoró)hagymát, sózza meg a húst és tegye félre a pác levet.

Melegítse fel a sütőt kb. 200 C °-osra.

Jöhet a csirkemellek sütése egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajban közepes lángon. Süsse egészen addig, amíg egészen arányosan megpirul, ami kb. 2-3 perc mind a két oldalán.

Vegye le a serpenyőt a tűzhelyről és adja hozzá a lisztet, majd keverje össze az olajjal, amiben a csirkemellek sültek.

Öntse hozzá a páclének a felét. Nézze meg, hogy van e leégett, barna rész és ha talál, akkor kaparja le a serpenyőről, majd öntse bele a szószt és főzze magas magas lángon, amíg úgy érzi, hogy sűrűsödik a lé. Ez kb. 2 perc. Utána vegye a gázt közepes lángra.

Adja hozzá a maradék szószt (páclé), csirkemelleket, a félbevágott paradicsomokat és olívabogyót és így, ahogy van forralja fel, majd utána tegye bele a sütőbe.

Hagyja fedetlenül a sütőben 25 percig.

Kb. a szósz egyharmadával kanál vagy sütőecset segítségével fedje be a húsokat.

Végül tálalja a csirkés szósszal apróra vágott petrezselyemmel megszórva. Köretnek burgonyapüré vagy rizs illik ehhez a finom ételhez.

Fordította és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 
 
 
 
 
 

 
       Úgy érzi, hogy semmi sem sikerül? Szerencsétlenség, kudarcok teszik tönkre az életét? Keresse RONTÁSLEVÉTEL SZAKÉRTŐINKET, akik legjobb tudásuk szerint segíteni fognak Önnek és megszabadítják a rontástól, átoktól és negatív blokkoktól.
 
 
 

 
 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük