Bangkoki Curry
Hozzávalók:
- 1 doboz rizs
- 1 bögre brokkoli darabokra vágva
- 1 bögre szeletelt sárgarépa
- 1/2 bögre kagyló kihámozva és szeletelve
- 1/2 bögre pirospaprika
- 1 bögre frissen szeletelt gomba
- 1 evőkanál friss gyömbér hámozva és apróra vágva
- 1 evőkanál Thai curry paszta (piros vagy zöld)
- 1 evőkanál olaj
- egy kis kókusztej
- 1/2 bögre édes chili szósz
- 1 teáskanál fekete szezámmag
- 24 db garnélarák hámozva, megtisztítva
Elkészítés: Főzze a tésztát kb. 30 percig de ne forró vízben! Utána vegye ki a vízből és hűtse le jeges vízben. Tegye át ebbe a vízbe és hagyja hűlni a tésztát, majd forró olajban öntse a tésztát egy serpenyőbe.
A brokkolit és a sárgarépát főzze 1 percig forró vízben, vegye ki a zöldségdarabokat és ezeket is hűtse le jeges vízben. Végül tegye félre.
Egy nagyobb serpenyőt tegyen fel nagy lángon melegedni, adjon hozzá olajat és a gombaszeleteket és pirítsa addig, míg enyhén aranybarna színe lesz. Adja hozzá a brokkolit, a sárgarépát, paprikát, mogyoróhagymát, garnélákat, kókusztejet és a chili pasztát, édes szóját és a tésztát ebben a sorrendben. Egyszer – kétszer próbálja kicsit feldobálni az összetevőket, hogy jól átsüljenek és átvegyék a szósz ízét.
Amikor kész, tegye a tányérra és szórjon rá fekete szezámmagot.
Jó étvágyat!
Szerk. és fordította: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply