Bangkoki Curry

Bangkoki Curry

Hozzávalók:

  • 1 doboz rizs

    Kép és recept forrása: http://noodlesandcompanyathome.blogspot.hu/2014/08/bangkok-curry.html
  • 1 bögre brokkoli darabokra vágva
  • 1 bögre szeletelt sárgarépa
  • 1/2 bögre kagyló kihámozva és szeletelve
  • 1/2 bögre pirospaprika
  • 1 bögre frissen szeletelt gomba
  • 1 evőkanál friss gyömbér hámozva és apróra vágva
  • 1 evőkanál Thai curry paszta (piros vagy zöld)
  • 1 evőkanál olaj
  • egy kis kókusztej
  • 1/2 bögre édes chili szósz
  • 1 teáskanál fekete szezámmag
  • 24 db garnélarák hámozva, megtisztítva

Elkészítés: Főzze a tésztát kb. 30 percig de ne forró vízben! Utána vegye ki a vízből és hűtse le jeges vízben. Tegye át ebbe a vízbe és hagyja hűlni a tésztát, majd forró olajban öntse a tésztát egy serpenyőbe.

A brokkolit és a sárgarépát főzze 1 percig forró vízben, vegye ki a zöldségdarabokat és ezeket is hűtse le jeges vízben. Végül tegye félre.

Egy nagyobb serpenyőt tegyen fel nagy lángon melegedni, adjon hozzá olajat és a gombaszeleteket és pirítsa addig, míg enyhén aranybarna színe lesz. Adja hozzá a brokkolit, a sárgarépát, paprikát, mogyoróhagymát, garnélákat, kókusztejet és a chili pasztát, édes szóját és a tésztát ebben a sorrendben. Egyszer – kétszer próbálja kicsit feldobálni az összetevőket, hogy jól átsüljenek és átvegyék a szósz ízét.

Amikor kész, tegye a tányérra és szórjon rá fekete szezámmagot.

Jó étvágyat!

Szerk. és fordította: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Evita Aztrológus Jósnő


Giordana Fizz Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük