Thai bazsalikomos csirke

Thai bazsalikomos csirke

Kép és cikk forrása: https://www.eatingthaifood.com/thai-basil-chicken-recipe-pad-kra-pao-gai/

Hozzávalók:

  • 1 csirkemell (vagy más csontozott csirke – 200 g)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 4 – 10 chilli (thai, ha beszerezhető
  • 1 evőkanál olaj a sütéshez
  • 1 teáskanál osztriga mártással
  • 1/2 teáskanál szójaszósz
  • 1 sötét, édes szójaszósz
  • 1 marék (thai, ha van) bazsalikom

Elkészítés: Vágja a csirkét apró darabokra, majd mossa meg. Utána pucolja meg a fokhagymát majd a chilivel együtt simítsa el őket egy tálba. Ahogy elszeli a fokhagyma és a chili darabokat, együtt különleges ízt fognak adni.

Egy nagy maroknyi bazsalikomot szeljen össze a szárak nélkül, a levelek maradjanak csak.

Melegítse fel a serpenyőt és adja hozzá az evőkanál olajat. Amikor az olaj felforrósodik, adja hozzá a fokhagymát és a chilit, majd keverje össze kb. 20 másodpercig, amikor finom illata lesz, de nem ég még le és nem túl száraz.

Adja hozzá a csirkedarabokat és folyamatos keverés mellett süsse. Ha kezd száradni a hús, akkor öntsön hozzá egy kis vizet. 2-3 perc a sütés a hús méretétől függően.

Adja hozzá az 1 kanál osztrigamártást, a 1/2 teáskanál szójamártást, 1/2 teáskanál cukrot, végül a sötét szójaszószt. Kb. 30 másodpercig süsse össze az ételt.

Tegye hozzá a maréknyi bazsalikomot, majd vegye le a sütőről a serpenyőt! A bazsalikomot csak 5 másodpercig kell sütni.

Lehet a tetejére sütni tükörtojást és rizzsel együtt tálalni.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


   

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana 


Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük