Thai bazsalikomos csirke

Hozzávalók:
- 1 csirkemell (vagy más csontozott csirke – 200 g)
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 – 10 chilli (thai, ha beszerezhető
- 1 evőkanál olaj a sütéshez
- 1 teáskanál osztriga mártással
- 1/2 teáskanál szójaszósz
- 1 sötét, édes szójaszósz
- 1 marék (thai, ha van) bazsalikom
Elkészítés: Vágja a csirkét apró darabokra, majd mossa meg. Utána pucolja meg a fokhagymát majd a chilivel együtt simítsa el őket egy tálba. Ahogy elszeli a fokhagyma és a chili darabokat, együtt különleges ízt fognak adni.
Egy nagy maroknyi bazsalikomot szeljen össze a szárak nélkül, a levelek maradjanak csak.
Melegítse fel a serpenyőt és adja hozzá az evőkanál olajat. Amikor az olaj felforrósodik, adja hozzá a fokhagymát és a chilit, majd keverje össze kb. 20 másodpercig, amikor finom illata lesz, de nem ég még le és nem túl száraz.
Adja hozzá a csirkedarabokat és folyamatos keverés mellett süsse. Ha kezd száradni a hús, akkor öntsön hozzá egy kis vizet. 2-3 perc a sütés a hús méretétől függően.
Adja hozzá az 1 kanál osztrigamártást, a 1/2 teáskanál szójamártást, 1/2 teáskanál cukrot, végül a sötét szójaszószt. Kb. 30 másodpercig süsse össze az ételt.
Tegye hozzá a maréknyi bazsalikomot, majd vegye le a sütőről a serpenyőt! A bazsalikomot csak 5 másodpercig kell sütni.
Lehet a tetejére sütni tükörtojást és rizzsel együtt tálalni.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.