Yum Nua – fűszeres marhahús saláta Bangkokból
Hozzávalók:
- 2 kanál olaj
- 1/4-ed hagyma vékonyra szeletelve
- 1 -2 db. lime
- 2 evőkanál halas mártás
- 10 szál koriander
- 1/2 kg marhahús
- 1/2 teáskanál szárított chili
- 1 teáskanál pörkölt chilivel
Elkészítés: A marhahússzeleket lehet főzni vagy sütni is közepesen átsütve, hogy még puha maradjon és a húst vágja vékony szeletekre. A hozzáadandó hagyma mennyisége egyezzen meg kb. a hús mennyiségével. Jöhet a finom koriander egyik fele és a menta nagy része.
Tegye bele egy tálba a marhahúst, hagymát, koriandert, a halszószt, a chilipaprikát és a pörköltport. Adja hozzá a lime 3/4-ed részét.
Tálalja hidegen vagy melegen. – mindegy.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply