Savory csirke kesudióval Bangkokból
Hozzávalók:
- 1 evőkanál apróra vágott, vagy darált fokhagyma
- 2 evőkanál növényi olaj
- 30 dkg csirkemell vékonyra szeletelve
- 1 kis hagyma darabokra vágva
- 1/2 bögre sült kesudió
- 1/4 szárított chili, ami egy ujj hosszú kb. egész és sült
- 1/4 bögre tavaszi hagyma, ami kb. 1 ujj hosszú
- 1 evőkanál halszósz
- 1 evőkanál osztriga mártással
- 1 teáskanál sötét szójacukor
- 1/4 teáskanál cukor
- 1 piros hegyes chili átlósan szeletelve
- friss koriander
Elkészítés: Pirítson meg fokhagymát közepes lángon, amíg szép aranybarna és illatos lesz. Adja hozzá a csirkét, amit előzőleg megfőzött.
Ezek után adja hozzá a vöröshagymát, a kesudiót, a sült chilit és a fokhagymát, majd keverje össze. Tegye hozzá a halszószt, az osztrigát és keverje össze a sötét szójamártással és cukorral.
Tálalja és díszítheti chili szeletekkel és korianderrer.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.