Thai vörös csirke Curry-vel
Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 2 evőkanál vörös chili paszta
- 1 bögre kókusztej
- 1 evőkanál halszósz
- 2-3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 teáskanál reszelt fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál piros chili por
- 1 teáskanál Curry por
- néhány brokkolivirág
- 1-2 db. sárgarépa
- 1 – 2 piros és sárga Californiai paprika
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor vágott koriander a díszítéshez
Elkészítés: Mossa meg a csirkemelleket és vágja apró csíkokra, majd tegye félre. Egy tálban tegye keverje össze a piros chili pasztát, a hal szószt és a kókusztejet. Keverje jól össze csomómentesre.
Melegítse fel a serpenyőt közepes hőmérsékletre.
Öntsön olajat a csirkéhez, szórjon rá borsot és süsse 5-6 percig, amíg látja, hogy átsül. Vegye le tányérra a csirkét és törlőkendővel törölje le a zsiradékot. Vegye elő újra a serpenyőt és törölje le róla az olajat. Adjon hozzá 1 evőkanál olajat, a reszelt gyömbért, fokhagymát és egy percig süsse. Adja hozzá a hagymát és süsse addig, míg a hagyma átlátszó, üveges lesz. Ez után jönnek a brokkoli darabok kb. 1 percig. Adja hozzá a sárgarépát és a vékonyra vágott piros és sárga paprikát. Keverje össze és főzze a zöldségeket 2-3 percig.
Vegye le a fedőt és adja hozzá a csirkét. Keverje jól össze, tegye rá a fedőt és süsse 2 percig. Adja hozzá a thai szaftót/szószt, szórja meg chili porral és keverje össze, majd forralja fel. Vegye kis lángra a gázt és süsse még kb. 5 percig. Adja hozzá a Curry port és keverje jól össze.
Adja hozzá az aprított koriander darabokat, keverje jól össze és vegye le a tűzhelyről. A párolt vörös Curry jól megy az étel díszítéséhez és köretnek párolt rizs.
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply