30 perces szezámos csirke tésztával Taiwanról

Hozzávalók:
- 1 csomag rizstészta
- 1 evőkanál mogyoróolaj vagy olívaolaj
- 2 csontozatlan csirkemell bőr nélkül vékonyra vágva
- só, bors
- 1 bögre brokkolivirág kis darabokra vágva (kb. 1 db. brokkoli fej)
- 2/3 bögre aprított sárgarépa
- 1 db. piros californiai paprika szeletelve és vékonyra vágva
- kb. 8 fiatal, zsenge gomba vékonyra szeletelve
- kínai kel
- szósz (alul lesz leírva)
- a tetejére vékonyra szeletelt zöldhagyma és pirított szezámmag
Szószhoz a hozzávalók:
- 1/4-ed bögre alacsony nátriumos szójaszósz
- 2 evőkanál rizsbor ecet
- 2 teáskanál osztriga mártással
- 2 teáskanál pirított szezámolaj
- 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
- ízlés szerint 1-3 teáskanál chili fokhagymás szósz
Elkészítés: Főzze meg a tésztát az utasítást szerint, majd tegye félre. Egy nagy serpenyőben melegítsen fel olajat közepes hőmérsékletűre. Tegye bele a csirkét és sózza, borsozza. Süsse át a csirkét, gyakran keverje meg, forgassa át, míg nem lesz rózsaszín, nyers a belseje. Kb. 3-5 perc. A csirkét húskiszedővel tegye félre egy másik tálba. Adja hozzá a 22 evőkanál olajat a serpenyőbe és vegye a gázt alatt nagyobbra. Tegye bele a brokkolit, sárgarépát, paprikát, gombát és süsse kb. 5 percig vagy amíg minden zöldség átpuhul.
Adja hozzá a káposztát (kínai kel), a mártást, a csirkét, azonnal keverje össze és süsse további 2 percig gyakran keverve, amíg a zöldségek kicsit megpárolódnak.
Sütés után azonnal tálalható és fogyasztható a kedvenc önteteivel együtt is.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.