30 perces szezámos csirke tésztával Taiwanról

                              30 perces szezámos csirke tésztával Taiwanról

Kép és recept forrása: https://www.gimmesomeoven.com/30-minute-sesame-chicken-noodle-stir-fry/

Hozzávalók: 

  • 1 csomag rizstészta
  • 1 evőkanál mogyoróolaj vagy olívaolaj
  • 2 csontozatlan csirkemell bőr nélkül vékonyra vágva
  • só, bors
  • 1 bögre brokkolivirág kis darabokra vágva (kb. 1 db. brokkoli fej)
  • 2/3 bögre aprított sárgarépa
  • 1 db. piros californiai paprika szeletelve és vékonyra vágva
  •  kb. 8 fiatal, zsenge gomba vékonyra szeletelve
  • kínai kel
  • szósz (alul lesz leírva)
  • a tetejére vékonyra szeletelt zöldhagyma és pirított szezámmag

Szószhoz a hozzávalók: 

  • 1/4-ed bögre alacsony nátriumos szójaszósz
  • 2 evőkanál rizsbor ecet
  • 2 teáskanál osztriga mártással
  • 2 teáskanál pirított szezámolaj
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • ízlés szerint 1-3 teáskanál chili fokhagymás szósz

       Elkészítés: Főzze meg a tésztát az utasítást szerint, majd tegye félre. Egy nagy serpenyőben melegítsen fel olajat közepes hőmérsékletűre. Tegye bele a csirkét és sózza, borsozza. Süsse át a csirkét, gyakran keverje meg, forgassa át, míg nem lesz rózsaszín, nyers a belseje. Kb. 3-5 perc. A csirkét húskiszedővel tegye félre egy másik tálba. Adja hozzá a 22 evőkanál olajat a serpenyőbe és vegye a gázt alatt nagyobbra. Tegye bele a brokkolit, sárgarépát, paprikát, gombát és süsse kb. 5 percig vagy amíg minden zöldség átpuhul.

Adja hozzá a káposztát (kínai kel), a mártást, a csirkét, azonnal keverje össze és süsse további 2 percig gyakran keverve, amíg a zöldségek kicsit megpárolódnak.

Sütés után azonnal tálalható és fogyasztható a kedvenc önteteivel együtt is.

Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük