Kocka kenyér recept Taiwanról

 

                                           Kocka kenyér recept Taiwanról

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  •  1 kisméretű ónlapú darabolt kenyér
  • 2 evőkanál cukorborsó
  • 2 evőkanál sárgarépa olyan méretű kis kockákra vágva, amekkora a borsó
  • 80 g garnélarák
  • 100 g vegyes tengeri halas mix
  • a kisebb apróra vágott hagyma
  • 10 g reszelt sajt
  • 1,5 teáskanál só
  • 1,5 kanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csipetnyi fehér bors por

    Kép és recept forrása: https://eggwansfoododyssey.com/category/taiwanese-food/page/10/
  • 1 bögre tej

 

Elkészítés: Főzze meg a cukorborsót és a sárgarépát egy edényben addig, míg puha lesz és tegye félre.

Melegítse fel a serpenyőt, olvassza fel benne a vajat és tegye hozzá a lisztet.  Keverje jól össze és kb. 20-30 másodpercig kis lángon süsse tovább. Öntsön bele egy kis tejet és keverje át habverővel míg egyenletes, csomómentes lesz.

Adja hozzá a tenger gyümölcsei mixet, a főt répát és cukorborsót. Keverje össze egyenletesen vigyázva, nehogy a mártás leégjen. Miután a tenger gyümölcsit átsültek, tegye félre.

Vegyen elő egy mélyebb falú serpenyőt és öntsön bele 3 bögre olajat és közepes lángon melegítse kb. 120 °-osra.

Vágj el a kenyeret 5 cm vastagságúra és négyzet alakúra, majd tegye bele az olajba és süsse alaposan át, amíg szép aranybarna lesz.

Amikor a kenyér kihűl, egy kisebb késsel vágja ki a belsejét. Alulról fogja meg és óvatosan szedje ki a kenyér belsejét vigyázva, nehogy átszúrja.

Töltse meg a kenyeret a tenger gyümölcseivel és tejjel és szóra meg reszelt sajttal.

A végén tegye bele a grillbe/sütőbe pár percig, hogy a sajt ráolvadjon.

 

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


   

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Ízisz Jósnő

 

A Fényküldöttek fényképe.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük