Cioppino-stílusú csirke recept San Franciscoból
Hozzávalók:
- 8 db. csirkecomb (bőr nélkül)
- 1/2 teáskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 nagy piros paprika (lehet californiai is)
- 2 nagy zeller vékonyra szeletelve
- 3 gerezd fokhagyma ledarálva
- másfél kockákra vágott paradicsom
- 1 bögre száraz fehérbor
- 1/4-ed teáskanál pirospaprika
- 1/4-ed bögre apróra vágott friss bazsalikom
- 2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
Elkészítés: Szórja me a csirkét /4-ed sóval, majd tegye fel melegedni az olajat a serpenyőben közepes hőmérsékleten. Süsse át a csirkét. Kb. 8 percenként kell forgatni, hogy minden oldalról átsüljön. Tegye át a csirkét egy 5-6 literes serpenyőbe és lassú lángos süsse.
Adja hozzá a hagymát, paprikát, zellert és a fokhagymát a serpenyőbe. Süsse össze, keverje meg és kb. 5 percig süsse egyben és keverje meg időnként. Adja hozzá a zöldségeket, paradicsomot, bort, paprikát és a maradék sót. Jól keverje össze és lassú tűzön folytassa a sütést. Fedje le, hogy a csirke jól átpuhuljon és keverje hozzá a bazsalikomot és a petrezselymet.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply