Cioppino San Francisco stílusú halászlé

 

 

                              Cioppino San Francisco stílusú halászlé

 

 

Kép és recept forrása:http://www.health.com/health/recipe/0,,50400000125504,00.html

Hozzávalók: 

  • 3 vevőkanál olívaolaj
  • 2 db. közepes vöröshagyma felkockázva
  • 1 nagy édeskömény-  leveleit apróra vágva a tálaláshoz
  • 1/4 teáskanál só
  • 4 db. fokhagymagerezd apróra vágva
  • 1 1/2 teáskanál szárított oregano
  • 1/2 teáskanál őröl pirospaprika
  • 1 db. babérlevél
  • 2 bögre száraz fehérbor
  • 2 bögre víz vagy kagyló leve
  • 1 nagyobb dobozos paradicsomlé vagy sűrítmény
  • 1 tálra való kagyló megmosva, ha szükséges
  • 2 tányér pollock hal vagy amit szeret darabokra vágva
  • 1/2 tányérra való garnélarák hámozva
  • 1/2 tányérra való tisztított tintahal , 1/2 részüket karikákra felvágva

 

 Elkészítés: Egy nagy (hőálló) edénybe tegyen hagymát és édesköményt. Alkalmanként kevergetve főzze addig, amíg puha lesz. Ez kb. 11-12 perc. Keverje össze a fokhagymát, babérlevelet, oreganot és az őrölt paprikát és főzze kb. 2 percig, míg illatos lesz. Adja hozzá a bort és a vizet vagy a kagyló levét és a paradicsomot. Tegyen rá fedőt és főzze 20 percig.

Keverje össze a kagylót, pollockot vagy más halat és a garnélarákot és magas hőmérsékleten főzze 2 percig, de már ne legyen rajta a fedő. Adja hozzá a tintahalat és tegyen vissza ismét a fedőt és főzze addig, amíg a kagylók kinyílnak és a tenger gyümölcsei átlátszatlanok  lesznek (kb. 5 perc). Vegye ki a kagylókat, amik nem nyíltak ki és tálalhatja.

 

Jó étvágyat!

 

 Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

        Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Zahra Boszorkány Jósnő

 


 

Ria Jósnő

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.