Sütőben sült brokkoli és karfiol
Hozzávalók:
- 5 evőkanál olvasztott vaj
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 gerezd darált fokhagyma
- 1/4-ed bögre liszt
- 1 1/2 bögre tej
- 1/2 bögre főzőtejszín
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- só és frissen őrölt fekete bors
- 1 fej brokkoli levágva a virágokat apróra
- 1 fej karfiol levágva a virágokat apróra szintén
- 1 bögre reszelt sajt
- 3/4-ed bögre parmezánsajt
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt kb. 400 °-osra és kenje be margarinnal vagy olajjal, hogy az étel ne égjen majd le.
Egy közepes méretű edényben melegítsen fel 1 evőkanál vajat közepes lángon. Adja hozzá a hagymát és süsse addig, míg átlátszó lesz a hagyma, majd további 1 percig, amikor már érezni az illatát.
Adja hozzá a maradék evőkanál vajat és várja olvassza fel teljesen, majd keverje hozzá a lisztet csomómentesen, egyenletesre. Főzze/süsse egybe 2-3 percig, amíg enyhén aranybarna lesz időnként kevergetve.
Tegye hozzá a tejet fokozatosan egy edénybe, ahol habverővel össze tudja keverni és adja hozzá a főzőtejszínt és tegye fel a gázra folyamatosan habosítva, amíg a szósz elég vastag lesz ahhoz, hogy elfedje az ételt. Ezt kb. 5-7 perc.
Szórja a sót, borsot és a szerecsendiót a mártásba és öntse hozzá a brokkolihoz és karfiolhoz úgy, hogy az étel bevonatot kapjon az öntetből.
Tegye be a tepsibe sütni 35-4 percig, hogy a szósz pezsgő legyen, a sajt pedig aranybarna. Amikor lezárja a gázt, hagyja még bent a meleg sütőben az ételt további 5-10 percig.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply