Vajas tőkehal San Francisco-ból, ami 15 perc alatt elkészül

 

 

                 Vajas tőkehal San Francisco-ból, ami 15 perc alatt elkészül

 

 

Kép és cikk forrása: http://valentinascorner.com/buttered-cod-skillet/

Hozzávalók: 

  • 1 1/2 friss vagy fagyasztott tőkehal
  • 6 evőkanál sózatlan vaj szeletelve
  • 1/4-ed teáskanál fokhagymapor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt bors
  • 3/4-ed teáskanál paprika
  • pár citromszelet
  • petrezselyem vagy koriander

 

Elkészítés: Keverje össze a hozzávalókat a fűszerezéshez egy tálban. Szelje fel a tőkehalakat kisebb darabokra, ha szükséges, majd a hal minden oldalát fűszerezze be.

2 kanál vajat melegítsen fel a serpenyőben közepes – magas hőmérsékletűre. Miután a vaj felolvad, tegye bele a tőkehalakat és süsse 2 percig.  Vegye kisebb hőmérsékletűre a sütőt és fordítsa meg a tőkehalakat, majd tegye a serpenyőbe a maradék vajat is.

A friss tőkehalat citromlével is tálalhatja.

 

    Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

       Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

 


 

Giordana Fizz Jósnő

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük