Koosa, cukkinis étel Dubai-ból
Hozzávalók:
- 6 db. kis cukkini (vagy 3 db. nagy)
- 1-2 db. marhahússzelet (vagy bárány)
- 1/4-ed bögre rizs
- 2 gerezd fokhagyma kipréselve
- 1 darált vöröshagyma
- 2 teáskanál só, 2 teáskanálnyi részre osztva
- 1 nagy konzerves paradicsompüré
- 3 bögre víz
- 2 evőkanál citromlé
Elkészítés: Mossa meg a cukkiniket és vágja le a zöld széleit. Mindegyik cukkini belsejét egy kicsit szurkálja meg késsel.
Vágja- vagy kaparja ki a cukkini belsejét és tegye félre, amit kiszed.
Keverje össze marha- vagy bárányhúst rizzsel, fokhagymával, vöröshagymával és 1 teáskanál sóval. Gyúrja jól össze és mindegyik cukkinit fedje be a húskeverékkel. Ha több hús van, mint cukkini, akkor a cukkini belsejéből a hússal együtt készíthet golyókat.
Egy 5 literes edény aljára tegye sorban a cukkinikat és a maradék belsejével ki lehet tölteni a tepsit, hogy ne legyen túl hézagos. Ez után adja hozzá a maradék sót, paradicsomszószt, vizet és citromlevet.
Forralja fel, majd vegye le közepesre a lángot és főzze 20 percig, vagy tovább, ha szükséges, hogy átpuhuljon.
Tálalja rizzsel vagy kenyérrel.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply