Basmati rizs Dubai módra

 

                                                Basmati rizs Dubai módra

 

 

Hozzávalók:

  • 110 g Basmarti rizs (nálunk rövid szem) 
  • 160 g ételízesítő
  • 2 db. babérlevél
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 bögre apróra vágott kelkáposzta
  • 2 teáskanál kockára vágott vöröshagyma
  • 1 kanál szeletelt fokhagyma
  • 1/4 kanál sáfrány
  • 5 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 2 evőkanál fekete bors
  • 40 g labneh, azaz joghurtsajt
  • 4 evőkanál lencse
  • reszelt citromhéj

 

Elkészítés:  Egy közepes méretű serpenyőbe adja hozzá a vajat és süsse puhára, üvegesre a hagymát. Adja hozzá a kelkáposztát, a babérleveleket, sót, babot és a fűszereket.  Tegye bele a rizst is és együtt párolja a serpenyőben. Tegyen rá fedőt és kis lángon párolja és süsse. Kb. 12 percig hagyja így, míg a rizs felszívja a levet. Ha kész, tegye félre pihentetni és tegyen rá törlőkendőket, hogy a nedvességet felszívja az ételről. Hagyja így 5 percig.

Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Renáta Jósnő

 


 

Tiszta Szem Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük