Basmati rizs Dubai módra
Hozzávalók:
- 110 g Basmarti rizs (nálunk rövid szem)
- 160 g ételízesítő
- 2 db. babérlevél
- 1 teáskanál vaj
- 1 bögre apróra vágott kelkáposzta
- 2 teáskanál kockára vágott vöröshagyma
- 1 kanál szeletelt fokhagyma
- 1/4 kanál sáfrány
- 5 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 2 evőkanál fekete bors
- 40 g labneh, azaz joghurtsajt
- 4 evőkanál lencse
- reszelt citromhéj
Elkészítés: Egy közepes méretű serpenyőbe adja hozzá a vajat és süsse puhára, üvegesre a hagymát. Adja hozzá a kelkáposztát, a babérleveleket, sót, babot és a fűszereket. Tegye bele a rizst is és együtt párolja a serpenyőben. Tegyen rá fedőt és kis lángon párolja és süsse. Kb. 12 percig hagyja így, míg a rizs felszívja a levet. Ha kész, tegye félre pihentetni és tegyen rá törlőkendőket, hogy a nedvességet felszívja az ételről. Hagyja így 5 percig.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply