Acapulcoi rakott marhahúsos étel

 

                                      Acapulcoi rakott marhahúsos étel

 

 

Kép és recept forrása: http://tvfoodanddrink.com/2017/06/acapulco-tater-tot-casserolle/

 

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomag darált hús (kb. 50 dkg)
  • 1 db. vöröshagyma felkockázva
  • 1 konzerves fekete bab (főzés előtt csepegtesse le róla a tartósítószeres vizet)
  • 1 konzerves kukorica, de lehet fagyasztott is
  • 1 bögre salsa szósz -lehet üveges, konzerv, vagy házi
  • 1 hosszabb zöld chili paprika apró kockákra vágva
  • 1 evőkanál taco fűszerkeverék
  • 1 evőkanál enchilda mártás/öntet
  • 1 cs. fagyasztott csirke nuget
  • 3/4-ed bögre cheddar sajt darabokra szelve
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott korianderlevelek

 

Elkészítés: Melegítsen fel olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon, majd adja hozzá a marhahúst, a hagymát és süsse kb. 3-5 percig, míg a marhahús átsül. Ha kész van, tegye félre a gázról és öntse le róla a felesleges zsiradékot.

Keverje össze a babot, a kukoricát, a salsa szószt, zöld chilit, a taco fűszerport és az enchilada szószt.

Keressen egy tepsit és fedje be az alját, hogy ne hogy leégjen az étel.

Az elkészített szósz – keverék felét öntse a tepsi aljára és igazítsa el egyenletesen. Erre kerül rá a marhahús, majd felülre a hús tetejére öntse rá a maradék szószt. Fedje le a tetejét és süsse 4-5 órán keresztül.

A sütés utolsó 30 percében adjon hozzá sajtot.

 

Ford és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Renáta Jósnő

 


 

Ria Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük