Acapulcoi Enchiladas

 

                                                  Acapulcoi Enchiladas

 

 

Kép és recept forrása: http://www.myrecipes.com/recipe/acapulco-enchiladas

Hozzávalók: 

  • 2 bögre csirke- vagy pulykahús megfőzve és kockákra vágva
  • 1/2 pohár apróra vágott, érett olajbogyó
  • 1 bögre durvára, vagy finomra vágott mandula
  • 3 bögre mexikói Enchilada szósz
  • 12 db. kukoricás tortilla
  • növényi olaj a sütéshez
  • 1 1/2 bögre aprított, kockákra vágott cheddar sajt
  • 1 doboz tejföl
  • 2 evőkanál apróra vágott zöldhagyma

 

Elkészítés: Öntse a csirkéhez/pulykához az olajbogyót és a mandulát és öntsön bele egy keveset az Enchilada mártásból. (Kb. 1/3 bögrényi.)

Közepesen felmelegített olajba tegye a tortillákat húsfogó segítségével. Néhány másodpercig hagyja az olajban a tortillákat, épp csak annyi ideig, míg épp egy kicsit megsülnek, de nem teljesen, ne legyen ropogós.

Kenje be az kisült tortiállakat az Enchilada mártással.

Hagyja a bekent tortillákat egy serpenyőben fedő nélkül. Kanalazzon csirke/pulykahúsos tölteléket a tortillák közepére.

Már össze is tekerheti a tortillákat és helyezze egymás mellé egy sütőben vagy serpenyőben úgy, hogy hozzá adja a maradék Enchili szószt és mehet a sajt a tetejére. Ez után jön 15 – 20 perces sütés 350 °-on, vagy amíg látja, hogy átsül.

Keverje össze a hideg tejföllel a hagymát és szószként fogyasztható a kisült, töltött tortillákkal.

 

 

Írta és ford.: Somogyi Diána

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Zahra Boszorkány Jósnő

 


 

Péter Jós

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.