Tradicionális kuszkuszos étel Puerto Rico-ból

 

Tradicionális kuszkuszos étel Puerto Rico-ból

 

Hozzávalók: 

  • 2 bögre meleg
    Recept és kép forrása: http://thelatinkitchen.com/r/recipe/habanero-jack-sorullos

    víz

  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vaj
  • csipet só
  • 1 1/2 bögre fehér kuszkusz
  • 1 bögre habanero sajt – nálunk reszelt sajt ízlés szerint
  • 1/2 bögre apróra vágott petrezselyem
  • olaj a sütéshez

 

 

Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 350 °-osra. Egy sütőbe aljára tegyen alufóliát és tegye félre.

Vegyen elő egy mély edényt, amiben süthet és öntsön bele annyi olajat 3 hüvelyk mélyen, míg nem hullámzik.

Egy nagy tálban keverje össze a vizet, vajat, cukrot és a sót. Addig keverje habverővel, amíg a cukor feloldódik és a vaj elolvad. Adja hozzá a kuszkuszt, majd a sajtot és keverje a tésztát egyenletesre. Tegye hozzá  petrezselymet és jól keverje össze, míg az egész jól összekeveredik.

Olajozza be  kezeit é formázzon a tésztából kisebb rönköket, majd jöhet a sütés. Süsse, amíg szép aranybarna lesz. Kb. 3 perc.

 

 Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

   Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Zahra Boszorkány Jósnő

 


 

Elizabeth Roll író – jósnő

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.