Pastelón, tradicionális étel Puerto Rico-ból

                               Pastelón, tradicionális étel Puerto Rico-ból

Hozzávalók: 

  • 3 evőkanál olaj
  • 1 vöröshagyma kis kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma szétpasszírozva
  • 1/3 bögre apróra vágott zöldpaprika
  • 2 szál koriander apróra vágva
  • 1/3 teáskanál anatto por vagy paszta
  • 1 1/2 doboz darált hús (marha vagy sertés)
  • 1 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál fekete őrölt bors
  • 1 teáskanál oregano
  • 1/2 teáskanál (római) kömény
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1/3 bögre szeletelt olívabogyó
  • 2 evőkanál mazsola
  • 2 evőkanál apróra vágott Californiai paprika  (vagy tv paprika, ha a másik nincs)
  • 1/2 bögre paradicsomszósz
  • 1/2 bögre olaj a sütéshez
  • 3 db. banán, aminek már feketedik – barnul a héja. Szeletelje fel a banánokat.
  • 2 db. elvert tojás
  • 1 csomag fagyasztott hosszú zöldbab

Elkészítés: Melegítsen fel a serpenyőben 3 evőkanál olajat közepes lángon, adja hozzá a vörös hagymát, pirítsa meg egy kicsit, majd tegye hozzá a fokhagymát, paprikát, koriandert és az annatto port vagy szósz és 1 percig folyamatos keverés közben süsse meg.

Tegye bele a marha/sertés húst és süsse át a pürével minden oldalról, míg átsül. Keverje bele a sót,  borsót, oregánót és köményt, majd főzze további 1 percig.

Keverje össze a kapribogyókat az olívabogyókkal és  mazsolákkal és a paprika darabokkal, majd öntse a serpenyőben a szószhoz és húshoz és főzze az egészet egybe kb. 2 percig folytonos keverés közben.

Vegye le a serpenyőt a gázról, tegye félre az étellel együtt. Öntsön 2 bögre olajat egy nagy serpenyőben és tegye bele a banánszeleteket. Kb. 1 percig süsse át mind a két oldalukat, míg barnulni kezdenek és kiszedésnél tegye papírtörlőre.

Egy kenyérsütőbe vagy kisebb tepsi aljába tegye bele végig a banánszeleteket, kissé fedve egymást, majd óvatosan tegye rá a húsos öntetet és egyenletesen oszlassa el a tetejét. Helyezze rá egyenletesen a zöldbabot egymás mellé, majd rá a banánkarikákat. Kenje be tojással és folytassa a rétegek ráhelyezését zöldbabbal, majd banánnal és ismét kenje be tojással.

Süsse meg előmelegített sütőben 350 °-on 25-30 percig, amíg a teteje átsül.

hagyja hűlni 20 percig, majd tegyen az asztalra egy tálcát, amire ráteheti fejjel lefelé az ételt, kiborul a formából és óvatosan lasagna szerű kockát tud belőle vágni.

 Jó étvágyat!

Recept forrása: http://thelatinkitchen.com/r/recipe/pastelon

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Yana Jósnő és Rontáslevétel szakértő

 


 

Evita Asztrológus Jósnő

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük