Anubis, a sakálfejű, ember testű halottak Istene

 

                         Anubis, a sakálfejű, ember testű halottak Istene

 

 

Anubis az egyik legismertebb egyiptomi Isten és rendszerint a ráfestették a szarkofágokra, hogy a halottakat védje. A halottak Isteneként is ismerik. Görögországban Anpu és Inpu néven kérték a segítségét leginkább.

Anubis a mérleggel. Kép forrása: http://www.starapovijest.eu/sadrzaj/uploads/2016/09/Vaganje-srca-2.jpg

Az egyiptomi hit szerint Anubis egyfajta bíró a halál után, ezért gyakran látni őt mérleggel a kezében. A mérleg egyik felén a halott szíve van, a másikon egy másik egyiptomi Istennek a tolla, Maatnak, aki az Igazság Istene. Ha a toll nehezebb a szívnél, akkor Maatnak Isten megeszi a szívet az egyiptomiak szerint.

A piramisokon található szövegek szerint a sakálfejű Isten a Holtak birodalmának az ura és Ré-nek a Nap Istennek a fia. Ré Ismert az egyiptomi hitvilágban, a Fő Istenek közé tartozik.

Úgy tartották régen Egyiptomban, hogy Anubis ott volt a balzsamozás és mumifikálás védelmező is amikor a halottra rátette a kezét, a túlvilágon egy boldog állapotba került és ha újra rátette a kezét, akkor képes volt feltámasztani a halottat.

 

                                                 Anubis szobor USA-ban, Minnesota államban

 

Anubis in Minnesota
Kép forrása: http://www.shoppersshop.com/26-foot-statue-of-egyptian-god-anubis-in-minnesota-11231010

 

Ma is a védelem jelképe. Anubis képe pl. a bejárati ajtó felett a hiedelem szerint megvéd a gonosz energiák ellen, ne tudjanak az otthonunkban bejönni.

 

Írta és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

  Úgy érzi, hogy semmi sem sikerül? Szerencsétlenség, kudarcok teszik tönkre az életét? Keresse RONTÁSLEVÉTEL SZAKÉRTŐINKET, akik legjobb tudásuk szerint segíteni fognak Önnek és megszabadítják a rontástól, átoktól és negatív blokkoktól.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Izabella Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük