Puerto Ricoi csirkepörkölt

                                               Puerto Ricoi csirkepörkölt

Kép és recept forrása: https://cityhomecountryhome.blogspot.hu/2011/06/pollo-guisada.html

Hozzávalók 6-8 személyre:

  • 1 egész csirke feldarabolva
  • 1 evőkanál olaj a serpenyőbe
  • 1 sárga hagyma (ha van, ha nics, akkor vöröshagyma) apróra vágva
  • 1 bögre paprika apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1/4-ed bögre apróra vágott koriander
  • 1 teáskanál oregano vagy vagy 1 csomag Sazon fűszerkeverék
  • 1 babérlevél
  • 1 dobozos paradicsomszósz
  • 3 bögre tyúkhúsleves vagy víz
  • 3 db. burgonya megpucolva és kockákra vágva
  • 1-2 evőkanál Sofrito

 Elkészítés: Mossa meg a csirkét és szárítsa meg, majd sózza – borsózza. Ez után süsse meg, amíg szép aranybarna lesz a csirke és szedje ki egy tálba.

Tegye a hagymát az olajba és süsse üvegesig. Tegye bele a borsot, fokhagymát és a Sofrito-t és főzze kb. 1 percig.

Tegye a húsleveset, a paradicsomszószt, a fűszereket, a babérlevelet  és a koriandert a zöldségbe. Keverje össze, majd adja hozzá a csirkedarabokat is.  Forralja fel. Utána vegye közepes lángra a gázt, tegyen fedőt a serpenyőre és süsse 30 percig. Ha kell, tegyen hozzá még tyúkhúslevest vagy vizet, hogy ne száradjon ki; sózza és borsozza ismét.

Tegye bele a burgonyát is és főzze kb. 2 percig, míg a burgonya is átpuhul.

Jó étvágyat!

Ford. és szerkesztette: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana  Fizz Jósnő


Evita Asztrológus Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük