Puerto Ricoi csirkepörkölt
Hozzávalók 6-8 személyre:
- 1 egész csirke feldarabolva
- 1 evőkanál olaj a serpenyőbe
- 1 sárga hagyma (ha van, ha nics, akkor vöröshagyma) apróra vágva
- 1 bögre paprika apróra vágva
- 3-4 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1/4-ed bögre apróra vágott koriander
- 1 teáskanál oregano vagy vagy 1 csomag Sazon fűszerkeverék
- 1 babérlevél
- 1 dobozos paradicsomszósz
- 3 bögre tyúkhúsleves vagy víz
- 3 db. burgonya megpucolva és kockákra vágva
- 1-2 evőkanál Sofrito
Elkészítés: Mossa meg a csirkét és szárítsa meg, majd sózza – borsózza. Ez után süsse meg, amíg szép aranybarna lesz a csirke és szedje ki egy tálba.
Tegye a hagymát az olajba és süsse üvegesig. Tegye bele a borsot, fokhagymát és a Sofrito-t és főzze kb. 1 percig.
Tegye a húsleveset, a paradicsomszószt, a fűszereket, a babérlevelet és a koriandert a zöldségbe. Keverje össze, majd adja hozzá a csirkedarabokat is. Forralja fel. Utána vegye közepes lángra a gázt, tegyen fedőt a serpenyőre és süsse 30 percig. Ha kell, tegyen hozzá még tyúkhúslevest vagy vizet, hogy ne száradjon ki; sózza és borsozza ismét.
Tegye bele a burgonyát is és főzze kb. 2 percig, míg a burgonya is átpuhul.
Jó étvágyat!
Ford. és szerkesztette: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply