Eredeti szicíliai lasagne recept
Hozzávalók:
- 75 dkg darált marhahús és 50 dkg olasz kolbász (szedje le a héját és szedje kis darabokra vegyítve a marhahússal)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 9-10 dkg ricotta sajt, amiről szűrje le a felesleges folyadékot
- 2 db. tojás
- 1/4-ed friss, apróra vágott petrezselyem
- kb. 15 dkg. reszelt parmezán sajt
- 2,5 dl (1 üveg) Alessi tészta szósz
- 1 csomag reszelt mozzarella
- 1 cs. lasagne tészta
Elkészítés: Süsse meg olajon a húst, majd tegye félre.
Egy nagy edényben keverje össze a ricottát, a tojást, petrezselymet és a reszelt sajtot. Keverje jól össze és tegye ezt is félre.
2 kanál szósszal kenje be egy tepsi alját, amiben sütni fogja a lasagnat. Helyezzen rá 3 tésztát az aljára, kenjen rá 1/2 bögre sajtkeveréket, majd 1/2 bögrét a húsból, 1/4-ed bögre mozzarella jön és 1/4-ed szósz tésztával. Ismételje meg ismét. Kezdje tésztával, rá a szósz szépen rákenve…. A végső réteg a tészta legyen, azon a megmaradt mozzarella, szósz és reszelt sajt.
Süsse hagyományos sütőben 350 °-on 30 percig. Utána hagyja a sütőben további 5 percig. Mártással és plusz sajttal szokták tálalni.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
_____________________________________________________________________________________________
Leave a Reply