Eredeti olasz Cannoli süti recept

 

                                             

                                         Eredeti olasz Cannoli süti recept

 

 

Kép és recept forrása: https://www.pinterest.co.uk/pin/32088216071328036/

Hozzávalók a kagylós tésztához: 

  • 1 1/3-ad bögre finomliszt
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • Édes Marsala bor vagy száraz fehér bor (kb. 4 evőkanál)
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 1 teáskanál ecet
  • csipet só
  • növényi olaj a sütéshez

 Hozzávalók a töltelékhez: 

  • kb. 51 dkg ricotta sajt
  • 1/2 bögre csokoládédarabok
  • 1/2 pohár kandírozott gyümölcsök kis darabokra vágva
  • 4 bögre kandírozott cseresznye jégcukorral a díszítéshez

Ehhez metál csövekre is szükség van, amiken cső alakban kisüthetők a tészták.

 

 Elkészítés: Keverje össze a lisztet és a kakaóport, a cukrot, olvasztott vajat és a sót. Adjon hozzá annyi bor, hogy a tészta jól nyújtható legyen. Formáljon belőle labdákat, tegyen rá ruhát és hagyja állni kb. 1 órát szobahőmérsékletlen.

Közben engedje le a ricotta sajtról a felesleges levet. Adja hozzá a csokoládédarabokat és a kandírozott gyümölcsöket, majd tegye be a hűtőbe 30 percre.

Melegítsen olajat egy serpenyőben, amiben ki tudja sütni a kagylós tésztaformákat.

Keverje ki a tésztát jól lisztel együtt egy tálban és nyújtsa vékonyra, kb. fél ujjnyinál is kicsit vékonyabbra és kerek tészta vágóval vágjon ki annyi tésztát, amennyit csak tud, nyújtsa, hogy szép vékony legyen és tekerje fel a a csőre, amin kisüti. A tészta szélére, ahol összekapcsolódnak kenjen tojásfehérjét, hogy összefogja, ne essen szét sütéskor és töltéskor.

A csövek 1-2 darabját együtt tegye bele a forró olajba, amiben süti. Enyhén világosbarnára süsse át. Belül se legyen nyers. Hagyja hűlni a tésztákat mielőtt leszedi a csövekről. Ezért célszerű a sütéshez több csövet használni, hogy addig tudja sütni a következő adagokat és hűlni is legyen idejük.

Töltse meg a kihűlt tésztákat krémmel. Használjon hozzá habkinyomót. A tökéletes daraboknál a krém végig ér a tésztában, nem marad üres hely. Díszítse kandírozott gyümölcsdarabokkal és a jégcukorral. Vagy kanállal szórja jár, vagy forgassa bele a végeket, ha úgy érzi, hogy a tészta nem esik szét.

 

    Jó étvágyat! 

 

Írta és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Giordana Jósnő

 


A Fényküldöttek fényképe.

Izabella Jósnő


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.