Sült csirke krémes parmezánnal és koktél paradicsommal olasz módra

Hozzávalók:
- 1 evőkanál olaj
- 4 db. vékony csirkemell bőr nélkül
- 2 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
- 1/4-ed teáskanál őrölt pirospaprika
- 1/4-ed bögre száraz fehér bor (vagy tyúkhúsleves)
- 3/4-ed bögre tyúkhúsleves
- 1/2 bögre főzőtejszín
- 1/4-ed bögre finomra vágott paradicsom
- 1/4-ed bögre parmezán lereszelve
- só és bors ízlés szerint
- 1/4-ed bögre friss bazsalikom vékonyan elszeletelve (vagy 1 teáskanál aprított bazsalikom, zacskós)
Elkészítés: Melegítse fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletűre és adja hozzá a csirkét. Süsse addig, míg mind a két oldala szép, aranybarna lesz. Süsse további 5 percig, mielőtt félre teszi a gázról.
Adja hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát és párolja kb. 1 percig, amíg elkezd illatozni.
Öntse a bort a serpenyőbe és tegyen hozzá zsiradékot is. Öntse hozzá a húslevest, a tejszínt, a paradicsomot és a parmezánt és forralja fel és vegye kisebbre a gázt. Párolja – süsse további 3-5 percig. Akkor lesz jó, amikor érezi, hogy kezd sűrűsödni a szósz.
Adja hozzá a csirkét az elkészült mártáshoz, sózza, borsozza, végül vegye le a tűzhelyről és adja hozzá a bazsalikomot.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Mesterjósnő és Rontáslevétel szakértő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.