Sült csirke krémes parmezánnal és koktél paradicsommal olasz módra

 

       

         Sült csirke krémes parmezánnal és koktél paradicsommal olasz módra

 

 

Kép és cikk forrása: http://www.closetcooking.com/2014/10/chicken-in-creamy-parmesan-and-sundried.html

Hozzávalók: 

  • 1 evőkanál olaj
  • 4 db.  vékony csirkemell bőr nélkül
  • 2 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
  • 1/4-ed teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1/4-ed bögre száraz fehér bor (vagy tyúkhúsleves)
  • 3/4-ed bögre tyúkhúsleves
  • 1/2 bögre főzőtejszín
  • 1/4-ed bögre finomra vágott paradicsom
  • 1/4-ed bögre parmezán lereszelve
  • só és bors ízlés szerint
  • 1/4-ed bögre friss bazsalikom vékonyan elszeletelve (vagy 1 teáskanál aprított bazsalikom, zacskós)

 

Elkészítés: Melegítse fel az olajat egy serpenyőben közepes hőmérsékletűre és adja hozzá a csirkét. Süsse addig, míg mind a két oldala szép, aranybarna lesz. Süsse további 5 percig, mielőtt félre teszi a gázról.

Adja hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát és párolja kb. 1 percig, amíg elkezd illatozni.

Öntse a bort a serpenyőbe és tegyen hozzá zsiradékot is. Öntse hozzá a húslevest, a tejszínt, a paradicsomot és a parmezánt és forralja fel és vegye kisebbre a gázt. Párolja – süsse további 3-5 percig. Akkor lesz jó, amikor érezi, hogy kezd sűrűsödni a szósz.

Adja hozzá a csirkét az elkészült mártáshoz, sózza, borsozza, végül vegye le a tűzhelyről és adja hozzá a bazsalikomot.

Jó étvágyat! 

 

 Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

  Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Gabriel Atya

 


 

Ria Jósnő

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.