Szicíliai karfiol fekete olívabogyókkal

                                  Szicíliai karfiol fekete olívabogyókkal

Kép és recept forrása: https://cooking.nytimes.com/recipes/1014473-sicilian-cauliflower-and-black-olive-gratin

Hozzávalók: 

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 kisebb vöröshagyma kis kockákra vágva
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma fokhagyma nyomóval átpasszírozva
  • 16 db. olívabogyó félbe vágva
  • 2 evőkanál darált petrezselyem, amit lehet aprítógépben vagy késsel apróra vágni
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1/2 bögre bögre Peccorino- vagy parmezán sajt

 Elkészítés: A karfiolvirágokat vágja le apróra és tegye fel forralt vízbe. Sózza meg a vizet, kicsit többet tegyen bele, hogy ne legyen íztelen a karfiol. Forrás után további 5 percig forralja és közben töltsön meg egy tálat vízzel és jéggel. Tegye a jeges vízbe a karfiolt, hagyja hűlni pár percig és tegye papírtörlőre.

Melegítse fel a sütőt 375 °-osra. Tegyen olajat egy 2 literes serpenyőbe. Vegyen elő egy serpenyőt, amibe tegyen bele 1 evőkanál olajat és közepesre melegítse fel, majd adja hozzá a hagymát. Süsse kb. 3 percig, míg a hagyma üvegessé válik és kezd barnulni. Szórjon rá egy csipet sót és a fokhagymát. Süsse még fél percig folyamatos keverés közben, utána vegye le a gázról és adja hozzá az olajbogyókat és keverje össze.

Tegye a karfiolt a tepsibe vagy edénybe, amiben sütni szeretné és jöhet rá a hagyma, olajbogyó, a maradék olívaolaj, petrezselyem és a sajt fele. Szórjon bele még sót és borsot és keverje össze. Egyenletesen próbálja meg eloszlatni a tepsiben – serpenyőben és szórja rá a maradék sajtot.

Előmelegített sütőben süsse 25-30 percig amíg a sajt szépen rápirul. Fogyasszák melegen.

      Jó étvágyat!

Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


    Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden                                                                                                              kérdésére.


Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és , szöveg, amely így szól: „Nem kap elég figyelmet? Párja furcsán viselkedik? Úgy érzi, hogy valami nincs rendben kapcsolatban, hogy megcsalja a parj párja? Tanácsadóink segítenek tisztán látni. Hívja Fényküldöttek Profi Jósait! Segítünk Önnek! Tel.: 06 90/188 345 a választott Tanácsadó melléke www.afenykuldott”

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük