Cukkini Raivoli, egy olasz specialitás
Hozzávalók:
- extra szűz olívaolaj a sütéshez
- 4 db. közepes méretű cukkini
- 1 bögre ricotta
- 1/2 bögre parmezán sajt (plusz majd körethez)
- 1/4 bögre szeletelt bazsalikom
- 1 gerezd darált fokhagyma
- kevés só
- frissen őrölt fekete bors
- 1 és 1/2 bögre marinara
- 1/2 bögre aprított mozzarella
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 375 °-sra és kenjen be egy tepsit tepsit vagy sütéshez alkalmas tálat olívaolajjal .
Tészta elkészítése: Szelje el a cukkinit hosszában úgy, hogy 2 egyenletes oldalt kapjon. Zöldséghámozóval szeljen össze az egész cukkinit vékony csíkokra. Ez lesz a “tészta”.
Töltelék: Tegye egy közepes tálba a riccota-t, parmezánt, tojást és 2 evőkanál bazsalikomot. Sózza – borsozza.
Így készítse elő a raviolit: Helyezzen két cukkini csíkot a tepsi aljára, majd rá még kettőt kereszteben az előzőkre. T alakúnak kell lennie. Kb 1 evőkanállal tegyen a töltelékből a cukkini közepére, majd hajtsa rá a cukkini végeit. Tegyen rá ismét cukkinit, majd tölteléket, ismételje meg az előzőt. A tetejére cukkini kerül, arra ravioli (az előző töltelék) mozzarellával.
Jöhet a sütés! Addig süsse, míg a sajt gyönyörű szép aranybarnán ráolvad. Kb. 25-30 perc.
A maradék bazsalikommal és parmezánnal tálalja.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply