Cukkini Raivoli, egy olasz specialitás

 

Cukkini Raivoli, egy olasz specialitás

 

Kép és recept forrása: http://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a48392/zucchini-ravioli-recipe/

Hozzávalók: 

  • extra szűz olívaolaj a sütéshez
  • 4 db. közepes méretű cukkini
  • 1 bögre ricotta
  • 1/2 bögre parmezán sajt (plusz majd körethez)
  • 1/4 bögre szeletelt bazsalikom
  • 1 gerezd darált fokhagyma
  • kevés só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 és 1/2 bögre marinara
  • 1/2 bögre aprított mozzarella

 

Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 375 °-sra és kenjen be egy tepsit tepsit vagy sütéshez alkalmas tálat olívaolajjal .

Tészta elkészítése: Szelje el a cukkinit hosszában úgy, hogy 2 egyenletes oldalt kapjon. Zöldséghámozóval szeljen össze az egész cukkinit vékony csíkokra. Ez lesz a “tészta”.

Töltelék: Tegye egy közepes tálba a riccota-t, parmezánt, tojást és 2 evőkanál bazsalikomot. Sózza – borsozza.

Így készítse elő a raviolit: Helyezzen két cukkini csíkot a tepsi aljára, majd rá még kettőt kereszteben az előzőkre. T alakúnak kell lennie. Kb 1 evőkanállal tegyen a töltelékből a cukkini közepére, majd hajtsa rá a cukkini végeit. Tegyen rá ismét cukkinit, majd tölteléket, ismételje meg az előzőt. A tetejére cukkini kerül, arra ravioli (az előző töltelék) mozzarellával.

Jöhet a sütés! Addig süsse, míg a sajt gyönyörű szép aranybarnán ráolvad. Kb. 25-30 perc.

A maradék bazsalikommal és parmezánnal tálalja.

  Jó étvágyat! 

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


Ria Jósnő

 


 

Gabriel Atya

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.