Fettuccine marhahúsos paradicsomszósszal olasz konyhából

                 Fettuccine marhahúsos paradicsomszósszal olasz konyhából

Kép és recept forrása: https://anitalianinmykitchen.com/fettuccine-and-meat-sauce/

Hozzávalók: 

  • 3 bögre paradicsompüré – ez 680 g
  • 250 g darált marhahús
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál oregano
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3-4 levél friss bazsalikomlevél aprítva
  • 1-2 gerezd fokhagyma felvágva kis kockákra
  • 1 babérlevél
  • 2 bögre víz – 472 g
  • 1 kis szál sárgarépa aprítva
  • 1/2 vöröshagyma
  • 4 bögre fettuccine tészta – eredeti recept szerint, vagy makaróni tészta

 Elkészítés: Öntse egybe az összetevőket és egy közepes méretű serpenyőbe és adja hozzá az olívaolajat, fokhagymát, apróra vágott sárgarépát, apróra vágott vöröshagymát és kis lángon süsse kb. 5 percig, majd adja hozzá a darált marhahúst, a paradicsompürét/szószt, bazsalikom fűszert, friss és aprított bazsalikomleveleket és a vizet.

Forralja fel, majd vegye kisebbre a gázt és főzze további 35-40 percig vagy amíg érzi, hogy a hús már nem nyers és minden más kellő képpen megpuhult.

Tálalja tésztával és reszelt sajttal.

    Jó étvágyat!

 Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)


     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.


Giordana Fizz


Izabella Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük