Fettuccine marhahúsos paradicsomszósszal olasz konyhából
Hozzávalók:
- 3 bögre paradicsompüré – ez 680 g
- 250 g darált marhahús
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1/2 teáskanál só
- 1 teáskanál oregano
- 1 teáskanál bazsalikom
- 3-4 levél friss bazsalikomlevél aprítva
- 1-2 gerezd fokhagyma felvágva kis kockákra
- 1 babérlevél
- 2 bögre víz – 472 g
- 1 kis szál sárgarépa aprítva
- 1/2 vöröshagyma
- 4 bögre fettuccine tészta – eredeti recept szerint, vagy makaróni tészta
Elkészítés: Öntse egybe az összetevőket és egy közepes méretű serpenyőbe és adja hozzá az olívaolajat, fokhagymát, apróra vágott sárgarépát, apróra vágott vöröshagymát és kis lángon süsse kb. 5 percig, majd adja hozzá a darált marhahúst, a paradicsompürét/szószt, bazsalikom fűszert, friss és aprított bazsalikomleveleket és a vizet.
Forralja fel, majd vegye kisebbre a gázt és főzze további 35-40 percig vagy amíg érzi, hogy a hús már nem nyers és minden más kellő képpen megpuhult.
Tálalja tésztával és reszelt sajttal.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply