Kolbásszal és paprikával töltött olasz tésztakagylók
Hozzávalók:
- 1 üveg Ragú mártás
- 1 doboz kagyló alakú olasz tészta, amit lehet tölteni
- 4 szál kolbász, ami lehet pulyka vagy sertés, édes vagy fűszeres bőr nélkül (ha hosszú szálba veszi, akkor elég 2 szál)
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 bögre paprika kockákra vágva
- 1/2 vöröshagyma kockákra vágva
- 2 teáskanál olasz fűszerezés
- 2 bögre olasz sajt aprítva
Elkészítés: Melegítse fel a sütőt 350 °-osra. Forró vízben, lehetőleg holland sütőben forralja fel és szórjon bele csipetnyi sót. Amikor a vizet felforralta, tegye bele a kagylós tésztát és főzze a csomagoláson megadottak szerint leszámítva 1 percet a végén. Amikor a tésztákat kiveszi, azonnal öblítse le hideg vízzel, majd tegye rá egy papírtörlővel bélelt sütőlapra fejjel lefelé úgy, hogy a kagylókból ki tudjon folyni a víz.
Amíg a kagylók hűlnek, tegye a kolbászt egy nagy serpenyőbe közepes lángon és süsse kb. 5 percig, míg minden oldalon szép aranybarna lesz. Forgassa sütés közben. Amikor megsült, tegye egy törlőkendőre, ami felszívja a felesleges zsiradékot.
Az előző serpenyőbe tegye bele az olívaolajt, paprikát és a hagymát (minden maradjon benne az előző sütésből, ami maradt a serpenyőben). Süsse az alapanyagokat 5-7 percig, míg átpuhulnak. Ez után öntse egy keverőedénybe. Öntse hozzá a sült kolbászt, az olasz fűszert, egy bögre aprított olasz sajtot a paprikás keverékhez.
Öntse a hagyományos Ragu felét egy tál aljára. Töltsem meg a tésztakagylókat a kolbászos keverékkel egy kanál segítségével, majd tegye a ragus edénybe szorosan egymás mellé, hogy illeszkedjenek a tészták egymáshoz függőleges irányban. Öntse le a tésztát a Ragu maradék részével és szórja rá az aprított sajtot 1 bögre olasz sajtot.
Süsse kb. 15 percig. Tálalás előtt hagyja pár percig hűlni.
Jó étvágyat!
Írta és ford.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply