Olasz marhapörkölt

 

                                                  Olasz marhapörkölt

 

 

Kép és recept forrása: http://www.recipesofitaly.com/authentic-italian/meat-recipes/spezzatino-beef-stew-recipe.html#.WY7aRVFJbIW

Hozzávalók: 

  • 0,5 kg pörkölthöz való marhahús
  • 1 db. közepes vöröshagyma kockákra vágva
  • 2 szál zeller szára kockákra vágva
  • 2 db. sárgarépa felvágva
  • 3 gerezd fokhagyma fokhagyma kinyomóval passzírozva vagy géppel aprítva
  • 2 db. babérlevél
  • ½ bögre fehérbor
  • 1/3 bögre extra szűz olívaolaj
  • 1 cs. zsenge cukorborsó
  • 3 közepes méretű paradicsom kockákra vágva
  • 2 db. sárgásbarna burgonya felkockázva
  • 1 dobozos vagy üveges paradicsomszósz
  • 1/8 teáskanál szerecsendió

Elkészítés: Vegyen elő egy serpenyőt és közepes hőmérsékletűre melegítse fel olajozott edényben és adja hozzá az  olívaolajat, fehér bort, zellert, sárgarépát, fokhagymát, csipet sót és a babérlevelet. Pirítsa kb. 3-5 percig, amíg a hagyma és a zeller elkezdenek áttetszőek lenni.

Tegye a húst és a szerecsendiót is a serpenyőbe. Pirítsa 3-5 percig, majd tegyen a serpenyőre fedőt és süsse további 15 percig percenként kevergetve.

Tegye bele a cukorsót, burgonyát, a paradicsomot és a paradicsompürét, valamint egy bögre vizet és egy csipet sót. Keverje össze és vegye kisebb lángra a gázt. Hagyja a pörköltet főni 35-40 percig időnként megkeverve. Ha túlságosan száraznak látja a pörköltet, akkor adjon hozzá még vizet.

Akkor lesz kész a pörkölt, amikor a marhahús átfő, puha lesz. Sózza, fűszerezze, ha úgy érzi, hogy nem elég fűszres. Végül adja hozzá a babérlevelet, majd kész az étel a tálaláshoz.

Jó étvágyat!

 

 Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 


 

      Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Giordana Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Evita Asztológus Jósnő

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.