Eredeti és egyszerű Tiramisu recept Olaszországból
Hozzávalók:
- 4 teáskanál Marsala, Tia Maria vagy pálinka
- 150 ml erős fekete kávé előre lehűtve
- 2 db. tojás szétválasztva
- 3 teáskanál cukor egyenként, kanalanként szétválasztva
- 250 g mascarpone sajt
- 150 ml dupla krém (olyan, mint nálunk a főzőtejszín)
- csokoládé reszelék vagy kakaópor
- 3/4-ed – 1 csomag babapiskóta
Elkészítés: Keverje össze elektromos habverővel a cukrot és a tojássárgáját, de a cukrot kanalanként adja hozzá. Keverje addig, míg még krémszerű, halványsárga lesz a krém, majd tegye bele a mascarpone sajtot. Keverje géppel addig, míg szép habos állaga lesz és szép habcsúcsokat lehet belőle formálni. Külön tálba verje el a tejszínt, majd tegye bele a mascarpone-s keverékbe. Verje fel géppel a tojásfehérjét annyira keményre, hogy megálljon csúcsokban a hab.
Fém kanál segítségével gyengéden öntse ki a mascarpone krémet egy tálba.
Egy másik edénybe öntse bele a likőrt és a kávét, majd mindegyik babapiskótát mártsa bele pár másodpercig egyesével, hogy a babapiskóta átigya a likőrős – kávés folyadékot.
Tegye a piskótákat egy üvegedény aljára egymás mellé. Öntse le a babapiskótákat egy réteg mascapone krémmel és szórja rá csokireszeléket vagy kakaóport, majd ismételje meg ezeket a rétegeket.
Tálalás előtt 2 óráig tegye a hűtőbe és a tetejére szórjon csokireszeléket vagy kakaóport.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply