Hagyományos ír étel, a Colcannon
Hozzávalók:
- 1 db. zöld káposzta (kelkáposzta is használható)
- 1 teáskanál só
- 4 db. közepes méretű vörös burgonya kockákra vágva, jól megmosva és a héja maradjon rajta
- 2 közepes póréhagyma középen hosszában félve vágva
- 2-3 féle bacon
- 1 bögre tej
- 1/4-ed kanál őrölt szerecsendió
- 2-3 gerezd darál fokhagyma (passzírozón átnyomva is jó)
- egy csipet só ízlés szerint
Elkészítés: Párolja meg a káposztát minimális mennyiségű vízben, míg átpuhul. Főzze meg a burgonyát is (külön a káposztától).
Tisztítsa meg a póréhagymát és hagyjon rajta a zöld részéből is kicsit, majd tegyen a serpenyőbe tejet és párolja meg benne a hagymát, amíg megpuhul.
Ha szalonnát/bacont használ, süsse át ropogósra annyira, hogy könnyedén szét tudja majd kisebb darabokra szedni.
A burgonyát passzírozza össze és tegye bele gépbe is, hogy még krémesebb, pépesebb legyen.
Tegye a póréhagymát, káposztát, szerecsendiót, fokhagymát és a bacont is a tejbe. Óvatosan keverje össze az összetevőket, de vigyázzon, nehogy a burgonya leégjen és felkaparja.
Az ízek pár perc alatt összeérnek és minden hozzávaló átpuhul és már is fogyasztható.
Lehet rá ütni a tetejére tükörtojást is, így is fogyasztják az írek.
Jó étvágyat!
Szerk. és fordította: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply