Hagyományos ír étel, a Colcannon

 

                                      Hagyományos ír étel, a Colcannon

 

 

Kép és recept forrása: http://www.foodista.com/recipe/ZGGG65BK/irish-colcannon

Hozzávalók: 

  • 1 db. zöld káposzta (kelkáposzta is használható)
  • 1 teáskanál só
  • 4 db. közepes méretű vörös burgonya kockákra vágva, jól megmosva és a héja maradjon rajta
  • 2 közepes póréhagyma középen hosszában félve vágva
  • 2-3 féle bacon
  • 1 bögre tej
  • 1/4-ed kanál őrölt szerecsendió
  • 2-3 gerezd darál fokhagyma (passzírozón átnyomva is jó)
  • egy csipet só ízlés szerint

 

Elkészítés: Párolja meg a káposztát minimális mennyiségű vízben, míg átpuhul. Főzze meg a burgonyát is (külön a káposztától).

Tisztítsa meg a póréhagymát és hagyjon rajta a zöld részéből is kicsit, majd tegyen a serpenyőbe tejet és párolja meg benne a hagymát, amíg megpuhul.

Ha szalonnát/bacont használ, süsse át ropogósra annyira, hogy könnyedén szét tudja majd kisebb darabokra szedni.

A burgonyát passzírozza össze és tegye bele gépbe is, hogy még krémesebb, pépesebb legyen.

Tegye a póréhagymát, káposztát, szerecsendiót, fokhagymát és a bacont is a tejbe. Óvatosan keverje össze az összetevőket, de vigyázzon, nehogy a burgonya leégjen és felkaparja.

Az ízek pár perc alatt összeérnek és minden hozzávaló átpuhul és már is fogyasztható.

 

Lehet rá ütni a tetejére tükörtojást is, így is fogyasztják az írek.

 

                                                       Jó étvágyat!

 

Szerk. és fordította: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Péter

 


Giordana Fizz Jósnő

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük