Briós vajas pudinggal, ami egy klasszikus ír desszert
Hozzávalók 4-6 személyre:
- 12 szelet briós – lehet sima vagy csokis
- 90 dkg sózatlan vaj lágyan, kissé felolvasztva
- 8 db. tojássárgája
- 175 dkg porcukor
- 1 szál vanília vagy vaníliaaroma
- 300 ml tej
- 300 ml tejszín
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Kezdje a pudinggal:
A tojássárgáját a porcukorral keverje habosra. Vágja el a vaníliát és tegye bele egy edénybe a tejjel és tejszínnel együtt. Főzze meg a tejet a tejszínnel óvatosan, ne égjen le és adagolja bele a tojássárgáját úgy, hogy közben átszűri, hogy ne legyen benne csomó.
Helyezze a brióst a pudingba rétegekben. Öntse a keveréket a briósra és hagyja állni 20 percig sütés előtt.
Melegítse elő a sütőt 180 °-osra.
Tegye a tálat a sütőbe tálcára, háromnegyedét töltse meg meleg vízzel és helyezze a sütőbe. 25 percig süsse – főzze.
Ha készen van, akkor vegye ki a vizes tepsiből és szórja meg porcukorral, majd takarja le és grillezze meg közepes hőmérsékleten. Vagy süti sütőben vagy használhat olyan kézi sütőt, amit használnak a creme brûlée tetejéhez.
Jó étvágyat!
Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)
Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.
Leave a Reply