Briós vajas pudinggal, ami egy klasszikus ír desszert

 

                   Briós vajas pudinggal, ami egy klasszikus ír desszert

 

 

Kép és recept forrása: http://thekitchenalchemist.co.uk/recipes/2015/10/31/brioche-bead-and-butter-pud

Hozzávalók 4-6 személyre: 

  • 12 szelet briós – lehet sima vagy csokis
  • 90 dkg sózatlan vaj lágyan, kissé felolvasztva
  • 8 db. tojássárgája
  • 175 dkg porcukor
  • 1 szál vanília vagy vaníliaaroma
  • 300 ml tej
  • 300 ml tejszín
  • porcukor a tetejére

 

Elkészítés: 

Kezdje a pudinggal:

A tojássárgáját a porcukorral keverje habosra. Vágja el a vaníliát és tegye bele egy edénybe a tejjel és tejszínnel együtt. Főzze meg a tejet a tejszínnel óvatosan, ne égjen le és adagolja bele a tojássárgáját úgy, hogy közben átszűri, hogy ne legyen benne csomó.

Helyezze a brióst a pudingba rétegekben. Öntse a keveréket a briósra és hagyja állni 20 percig sütés előtt.

Melegítse elő a sütőt 180 °-osra.

Tegye a tálat a sütőbe tálcára, háromnegyedét töltse meg meleg vízzel és helyezze a sütőbe. 25 percig süsse – főzze.

Ha készen van, akkor vegye ki a vizes tepsiből és szórja meg porcukorral, majd takarja le és grillezze meg közepes hőmérsékleten. Vagy süti sütőben vagy használhat olyan kézi sütőt, amit használnak a  creme brûlée tetejéhez.

 

 Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Ria: http://afenykuldottek.hu/2017/04/11/ria-josno/

 


 

Gabriel Atya: http://afenykuldottek.hu/2017/07/07/gabriel-atya/
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük