Ír pub nachos

Ír pub nachos

 

 

Kép és recept forrása: http://4sonrus.com/2017/03/16/irish-pub-nachos/

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 nagy mérető burgonya meghámozva és szeletekre vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál szárított rozmaring
  • 1/2 teáskanál kakukkfű
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 csésze aprított cheddar sajt
  • 5 szelet vastagra vágott szalonna főtt, ropogós és vágva
  • tejföl, vagy görög joghurt ízlés szerint
  • Kevés ételízesítő ízlés szerint
  • 2 db. zöld hagyma, vékonyra szeletelve ízlés szerint
  • 1 evőkanál apróra vágott friss koriander levél

 

Elkészítés: Mossa meg a burgonyát és hagyja, hogy a víz megszáradjon rajta, majd szelje el a burgonyát éles késsel karikákra és tegye bele egy keverőedénybe.

Hintse meg olívaolajjal a burgonyát. Adja hozzá a fűszereket, a rozmaringot, kakukkfüvet, sót és borsot. Használjon hozzá kenőtollat/szilikont, hogy egyenletesebben legyenek a burgonyán a fűszerek és az olaj.

Egy nagy tepsiben/sütő edényben egyenletesen helyezze el a burgonyákat egyenletes rétegekben és szórja meg a széttört darabokkal.

Süsse meg a burgonyát 450 °-on 20 percig, majd vegye ki megfordítani és süsse még 20 percig.

Hagyja a burgonyát kihűlni annyira, hogy tudjon vele dolgozni. Helyezzen át egy lapos öntöttvas edénybe és a szélek kissé spirális mintázatot kapjanak, ahogy a képen látja.

Tegye rá a szalonnát és sajtot egyenletesen a tetejére és süssem még 4 percig, vagy amíg rá nem olvad a sajt.

Végül vegye ki az ételt a sütőből hagyja pár percig hűlni.

Tálalja a nacho-kat egy kis tejföllel, apróra kockákra vágott zöldségekkel, zöldhagymával vagy korianderrel.

 

       Jó étvágyat!

 

Ford. és szerk.: Somogyi Diána (Yana Jósnő)

 

 

 

 


 

     Nem találja a szerelmet, vagy úgy érzi, hogy rátalált az Igazira, de nem tudja, hogy kölcsönös e az érzés? Ne éljen kétségek között! HÍVJA MOST országunk legjobb jósait az oldalon és választ kap minden kérdésére.

 


 

Yana Boszorkány Jósnő

 


 

A Fényküldöttek fényképe.

Giordana Jósnő

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.